HomeNieuwsLes watergymnastiek voor GALM+ groep Zandvoort

Les watergymnastiek voor GALM+ groep Zandvoort

Sportservice Zandvoort laat de GALM+ deelnemers graag kennismaken met het Zandvoortse sportaanbod voor senioren. Daarom werd op donderdag 11 november van 19.00-20.00 uur een speciale les watergymnastiek georganiseerd.

GALM+ ZandvoortEind februari is met een fitheidstest het GALM+ project in Zandvoort van start gegaan. 32 enthousiaste deelnemers van 55 jaar en ouder volgden na de fittest een sportprogramma van 12 weken.

Vanaf maart werden elke week op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur in de gymzaal van de Oranje Nassau School verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden door GALM-docente Elly de Jong. De groep heeft zelf inspraak over de aangeboden sporten. Daarnaast werden er ook cursussen aangeboden in Nordic Walking (dinsdag van 13.15-14.15 uur, door Marike Kramer van de ANBO), Sportief Wandelen (maandag van 10.00-11.00 uur, door Annie Roodenburg) en fitness (donderdag van 9.45-10.45 uur, door Kenamju). De deelnemers kwamen niet alleen wekelijks in beweging, maar zij leerden ook nieuwe mensen kennen in de gezellige GALM-groepen. De reacties op de lessen waren erg positief.

Na het 12-weeks introductieprogramma volgde er een vervolgprogramma van 20 weken. Dit vervolgprogramma is na de zomervakantie in week 35 (september) gestart en loopt door tot en met week 7 (februari 2011). Na het vervolgprogramma volgt op 20 februari 2011 een tweede fittest.

Watergymnastiekles
Sportservice Zandvoort laat de GALM+ deelnemers graag kennismaken met het Zandvoortse sportaanbod voor senioren. Daarom werd er donderdag 11 november van 19.00-20.00 uur een speciale les watergymnastiek georganiseerd. Dit vond plaats in het volledig aangepaste zwembad van Nieuw Unicum. De les werd gegeven door Jeanette Schreuder, die naast dat zij adviseur is bij de GALM+ fittesten in Zandvoort, werkzaam is als bewegingsagoog bij Nieuw Unicum. Nieuw Unicum heeft deze speciale les kosteloos verzorgd voor de GALM+ deelnemers.

Extra GALM+ deelnemers kunnen zich nog aanmeldenOok mensen die niet aan de fittest of het 12-weekse introductieprogramma hebben deelgenomen, maar wel graag lekker willen sporten of bewegen in de buitenlucht, sportzaal of het fitnesscentrum, kunnen zich opgegeven voor één van de GALM-activiteiten. De kosten voor het sport- en spel uur, het sportief wandelen en het nordic-walking zijn 3 euro per les. Voor de activiteit fitness bij Kenamju geldt een ander tarief, hierbij zijn de kosten € 6,- per les.

Indien u interesse heeft in het vervolgprogramma of meer informatie wilt over het GALM+ project, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Zandvoort, projectleider Hubert Habers 023-574 01 67 of hhabers@sportserviceheemstedezandvoort.nl.