HomeNieuwsKennismaking Rollatorwandelen

Kennismaking Rollatorwandelen

Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement. Wilt u wel eens een andere route lopen dan de route naar de Vomar? Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan mee met de rollatorwandeling in de wijk! Op donderdag 8, 15 en 22 juni zijn de kennismakingswandelingen.

Rollatorwandeling in de wijk
Afgelopen week is Sportservice Zandvoort gestart met de wekelijkse wandeling voor rollatorgebruikers. Alle gebruikers van een rollator zijn van harte welkom om mee te lopen. Start- en eindpunt is donderdagochtend bij Pluspunt. De start is om 10.00 uur en na 30 minuten is de groep weer terug bij Pluspunt, daar kan dan nog gezellig met elkaar een kopje koffie worden gedronken (op eigen kosten). Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen.
De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van een medewerker van Sportservice Zandvoort, Christopher Manuputty.

Aanmelden voor de rollatorwandeling is niet nodig, zorg gewoon dat u op tijd bij de startlocatie bent. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname is op basis van eigen risico. Bij voldoende animo gaan de wandelingen na 22 juni door.

Deze beweegactiviteit is in het kader van het sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit is een sportstimuleringsproject voor iedereen ouder dan 60 uit Zandvoort die meer in beweging wil komen. In de toekomst wil Sportservice Zandvoort in samenwerking met Amie, fysiotherapie de Prinsenhof en Pluspunt op meer locaties gaan (rollator)wandelen.

Meer informatie rollatorwandelen
Volg ons op Facebook en Twitter via Sport Zandvoort. Voor vragen bel naar 023 – 5734679 of mail naar Christopher Manuputty.