HomeNieuwsJeugdSportPas van start met speurtocht langs sportveldjes

JeugdSportPas van start met speurtocht langs sportveldjes

De JeugdSportPas startte op vrijdag 13 september met een speurtocht door Zandvoort. Sportservice Zandvoort bracht met deze activiteit de buurt, het onderwijs en de sportvereniging dichter bij elkaar.

Kinderen uit groep 5 t/m 8 liepen een route van 4 kilometer langs een aantal speelpleintjes in Zandvoort. Hier deden zij verschillende sportieve onderdelen, als voetbal, jeu de boules, tafeltennis, klimmen, basketbal en hockey. Zo leerden zij waar in Zandvoort in de openbare ruimte gesport kan worden. De onderdelen werden uitgevoerd met behulp van het Wim Gertenbach College, SV Zandvoort, basketbalvereniging The Lions en de Zandvoortse Hockeyclub. Tijdens de speurtocht moesten de deelnemers vragen over de sport in Zandvoort beantwoorden. Zij bleken opvallend veel kennis over dit onderwerp in huis te hebben.

De foto’s van de speurtocht.

JeugdSportPas
Natuurlijk zijn er ook dit schooljaar bij de JeugdSportPas weer verschillende sporten die in 4 kennismakingslessen beoefend kunnen worden. Dit zijn basketbal, streetdance/hiphop, golf, surfen/suppen/powerkiten en tennis en zwemmen.

Inschrijven voor de JeugdSportPas.