HomeNieuwsInschrijving JeugdSportPas geopend

Inschrijving JeugdSportPas geopend

Sportservice Zandvoort is al druk bezig met de voorbereidingen op de JeugdSportPas in voor het schooljaar 2011-2012. Verenigingen uit Heemstede en Zandvoort hebben hun cursusaanbod zelf kunnen aanmelden via de website www.sportserviceheemstedezandvoort.nl (dit kan nog steeds voor blok 3 en 4).
Inmiddels is ook de inschrijving geopend voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Kinderen kunnen op de website van Sportservice Zandvoort kiezen voor de juiste gemeente, inloggen, en hun keuze maken. Een sportcursus bestaat uit vier lessen. Kinderen kunnen voor 5 euro deze 4 lessen bijwonen. Enkele bijzondere sporten zijn iets duurder.

Zandvoort
Na de schoolvakantie kan men in Zandvoort direct al meedoen met wedstrijdzwemmen, hockey en turnen op een heuse ‘tumblingbaan’. In blok 2, in de wintermaanden, worden echte wintersporten aangeboden: schaatsen, skiën en snowboarden. Ook kan er worden ingeschreven voor hardlopen, ter voorbereiding op de Circuit Run. In de blokken in 2012 wordt onder andere paardrijden en schermen aangeboden.

Heemstede
In Heemstede wordt gestart met hardlopen, scouting en reddingszwemmen. In de wintermaanden wordt ook in Heemstede geschaatst, maar wordt ook taekwondo en tafeltennis aangeboden. In 2012 kunnen de kinderen onder andere meedoen aan judo, karate, skiën, snowboarden, roeien en honk- en softbal.

De JeugdSportPasHet sportstimuleringsproject ‘Jeugd Sport Pas’ wordt gefinancierd door de gemeenten Heemstede en Zandvoort om kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs tegen een lage prijs kennis te laten maken met diverse takken van sport. De JeugdSportPas wordt in beide gemeenten uitgevoerd door Sportservice Zandvoort. Zij betrekken bij de uitvoering daar waar mogelijk de plaatselijke sportverenigingen. Ook de basisscholen zijn betrokken bij het project. De vakdocenten lichamelijke opvoeding geven waar mogelijk een introductieles van een aantal sporten en stimuleren de kinderen om in te schrijven.

Voor meer informatie over de Jeugd Sport Pas in Zandvoort kunt u contact opnemen met Hubert Habers. Voor Heemstede is de contactpersoon Steffen van der Pol. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 023-5740116 of mail naar jspheza@sportserviceheemstedezandvoort.nl.