HomeNieuwsInformatiebijeenkomst Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd Heemstede

Informatiebijeenkomst Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd Heemstede

De oplossing voor het vrijwilligerstekort voor Heemsteedse sportverenigingen ligt voor het grijpen! Sportservice Zandvoort presenteert maandag 8 oktober om 19:30 uur de succesvolle methode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. De locatie van deze informatiebijeenkomst is nog niet bekend.

 

Deze cursus, die dé oplossing voor het vrijwilligerstekort is, wordt door Sportservice Zandvoort gratis aangeboden aan al haar verenigingen in Heemstede. Bent u benieuwd hoe u uw vereniging aan een overschot aan vrijwilligers kunt helpen? Meld u dan nu aan! Succes verzekerd!

Kick-offMet de overhandiging van ‘de tijd’ van wethouders dhr. M. Bezuijen (Haarlemmermeer) en dhr. J. Botter (Heemstede) aan een vrijwilliger van de Zandvoort Circuit Run op zondag 25 maart, werd het vrijwilliger wervingsproject ‘Meer vrijwilligers in Kortere Tijd’ officieel gelanceerd. De gemeenten Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede&Spaarnwoude, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort en Velsen werken met dit project in 2012 samen aan het vrijwilligerstekort bij sportverenigingen. Het is voor het eerst dat het project, al eerder succesvol uitgevoerd in andere gemeenten, zo’n grote regionale verbinding en samenwerking kent. De regionale aanpak in Kennemerland is het gevolg van het in 2011 ondertekende regioconvenant sport, waarin de wethouders toezegden op het gebied van sport meer te zullen samenwerken.

Heemstede
In Heemstede is de eerste cursusronde aan het begin van dit jaar al van start gegaan met een informatiebijeenkomst. Als gevolg hiervan zijn HBC Voetbal, GSV en KRZV Het Spaarne al aan de slag gegaan met de cursus.

De methode MVKTDe MVKT methode  is inmiddels een uiterst succesvolle werkwijze gebleken. Elke andere vorm van werving moet het afleggen tegen deze persoonlijk getinte en systematische wervingscampagne. Inmiddels hebben 40 verenigingen uit de provincie Noord-Holland de cursus gevolgd, hetgeen tot een overweldigend resultaat heeft geleid!

Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. Daarom hebben deze verenigingen al hun leden betrokken bij het initiatief om meer vrijwilligers te werven. Nu krijgt ook u deze kans.

De sportverenigingen worden bij deze methode met vier workshops procesmatig begeleid. Stap voor stap wordt de wervingsactie tot in detail voorbereid. Er is sprake van een gestructureerde aanpak waarbij het de sportclubs gemakkelijk wordt gemaakt.  Naast de vele documenten waarmee er gewerkt wordt is er door Sportservice Noord-Holland een software pakket ontwikkeld waarmee het wervingsproces wordt ondersteund. De methode, geschikt voor iedere tak van sport, is ontwikkeld met  financiële ondersteuning van de Provincie.

Voor inhoudelijke inlichtingen kunt u contact opnemen met Sportservice Noord-Holland, Niels van Weert, projectleider ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, tel 023-531 94 75 nvanweert@sportservicenoordholland.nl.