HomeNieuwsIn Balans – over (niet) vallen en opstaan

In Balans – over (niet) vallen en opstaan

Op woensdagmiddag 19 september van 13.45 tot 15.30 uur wordt er in PLEIN 1, Julianaplein 1 in Heemstede een informatiebijeenkomst voor de cursus In Balans georganiseerd. In Balans is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De informatiebijeenkomst en de cursus zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen WIJ Heemstede, GGD Kennemerland en Team Sportservice Zandvoort.

Wie in Balans is, is zekerder van zichzelf. Die vervelende stoeptegels, dat kleine drempeltje, haast hebben, het risico om te vallen is alom aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Valongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Dit vergroot het risico op verlies van zelfredzaamheid, eigen regie en vitaal zelfstandig wonen. Deze middag vertellen Yolanda van den Brink, beweegdocente en Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice, wat de achtergronden zijn. Verder wordt u geïnformeerd over de cursus In Balans.

De cursus In Balans gaat 3 oktober, tijdens de valpreventieweek, van start op PLEIN 1. In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten van 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten van een uur. Kosten zijn € 60,- inclusief cursusboek. In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan zeker 19 september naar deze informatiebijeenkomst!

Meer informatie over de cursus

Voor meer informatie en vragen kunt via de mail of telefonisch contact opnemen met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice, 023 – 205 55 00.

En u kunt u vanaf half augustus terecht bij de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1, tel. 023-528 85 10, en vraag naar Katinka Verdonk, coördinator van De Sociëteit.