HomeNieuwsHBM weer aan de slag met fittest

HBM weer aan de slag met fittest

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat de VMBO leerlingen van klas 1 van de HBM (voorheen Haemstede Barger) hun fitheid laten meten. De fittest wordt uitgevoerd in het kader van het project Sporthackers wat Team Sportservice Zandvoort op de HBM uitvoert. Door de fittest en clinics die Team Sportservice gedurende het schooljaar aanbiedt worden inactieve leerlingen gestimuleerd om meer te gaan bewegen en maken alle leerlingen kennis met verschillende beweegvormen.

Op de HBM heeft de fittest plaatsgevonden op maandag 29 oktober, onder begeleiding van buurtsportcoach Christopher Manuputty en de LO docenten van de HBM. Op basis van de Eurofittest zijn alle leerlingen uit klas 1 op hun fitheid getest door middel van verschillende onderdelen. Zoals sprongkracht, balans, lenigheid, oog-hand coördinatie, sprinten, armkracht, buikspieren en conditie, Daarnaast hebben zij een vragenlijst ingevuld over hun beweeggedrag. Maar zijn er ook vragen gesteld over hun dagelijkse groente-, fruit- en waterconsumptie. Aan de hand van de gegevens maakt Team Sportservice Zandvoort een analyse. De HBM kan door middel van deze analyse in gesprek met leerlingen en kijken aan welke aspecten komend schooljaar aandacht wordt besteed.

Team Sportservice wil, samen met de HBM, leerlingen stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

Vragen? Neem dan contact op Lisette van Dee of Christopher Manuputty, 023-3040700 of lvandee@teamsportservice.nl / cmanuputty@teamsportservice.nl