HomeNieuwsFitheidstest voor 65-plussers in Heemstede

Fitheidstest voor 65-plussers in Heemstede

In vervolg op het succesvol sport- en beweegproject dat de afgelopen jaren in Heemstede heeft plaatsgevonden voor 55 & 65 plussers, is nu een nieuw beweegproject gestart. Een fitheidstest met de mogelijkheid om na afloop kennis te maken met diverse vormen van bewegen in Heemstede.
Dit project wordt u aangeboden door de gemeente Heemstede in samenwerking met Sportservice Zandvoort. Het project is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die niet of weinig sporten of lichaamsbeweging hebben. Deze speciale fitheidstest in Heemstede wordt georganiseerd op zaterdag 22 februari 2014 in de groenendaalsporthal.

Fitheidstest
Deze test is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij deze test is ook een arts aanwezig, die zonodig medisch advies kan geven. Ook geven veel 65-plussers aan wel actiever te willen worden, maar dan liefst samen met bijvoorbeeld een kennis, familielid of buren. Vandaar dat het mogelijk is om u samen met iemand aan te melden voor de fittest.  Als deze persoon niet in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar valt of de uitnodiging niet heeft ontvangen, dan is het geen probleem hem/haar toch mee te nemen.

BewegingsactiviteitenAansluitend op de fitheidstest wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan diverse kennismakingsactiviteiten op het gebied van bewegen. Tijdens deze introductie lessen  kunt u kennis maken met verschillende bewegingsvormen. De betreffende vereniging of organisatie zorgt voor gevarieerde, verantwoorde en veilige lessen in een ontspannen sfeer. Vind u na de kennismakingslessen de (sport)activiteit echt leuk, dan kunt u  lid worden van de vereniging of organisatie, maar dit is niet verplicht.

Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de fitheidstest, kunt u contact opnemen met Sportservice Zandvoort, tel. 023-573 46 79

Aanmeldingsformulier fitheidstest Heemstede