HomeNieuwsAanmelden Fitheidstest van start

Aanmelden Fitheidstest van start

Sinds 2009 organiseert Sportservice Zandvoort samen met de gemeente Heemstede fitheidstesten voor 65+’ers. Op zaterdag 24 oktober staat de 6e editie op het programma. Meer dan 1.500 deelnemers hebben de afgelopen jaren aan de fitheidstest deelgenomen. Ook op 24 oktober worden weer zo’n 300 deelnemers verwacht in de Groenendaal Sporthal. De zesde editie is een bijzondere. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook zo’n 10 andere sportieve activiteiten georganiseerd, zoals een demonstratie van E-bikes inclusief fietstocht. De inwoners van Heemstede ontvangen vanaf vrijdag 4 september de brief in de bus.

Het project is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die niet of weinig sporten of weinig lichaamsbeweging hebben. De doelgroep wordt per post uitgenodigd door de gemeente Heemstede.Fitheidstest
De fitheidstest duurt 1,5 uur is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven.
Bewegingsactiviteiten
Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij één van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthal worden georganiseerd: een wandeling, koersbal, golf, tennis, hockey, fitness, fietsen, dans, of yoga. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders. Meer informatie
Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de fitheidstest, kunt u contact opnemen met Sportservice Zandvoort, tel. 023-573 46 79.