HomeNieuws130 gezinnen ontvangen gratis beweegpakket in Zandvoort

130 gezinnen ontvangen gratis beweegpakket in Zandvoort

In Zandvoort ontvangen 130 gezinnen in de week van 16 april 2020 gratis een beweegpakket voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. De pakketten zijn voor gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Met de pakketten hoopt initiatiefnemer Team Sportservice het bewegen thuis te stimuleren.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volgen veel kinderen op dit moment thuis onderwijs. Ook lichamelijke opvoeding is onderdeel van het onderwijs en wordt nu in de woonkamer of tuin gedaan. Het gebruik van verschillend sport- en spelmateriaal is hierbij belangrijk, maar niet elk gezin heeft hiervoor de middelen. Met het gratis beweegpakket wordt dit mogelijk gemaakt door Team Sportservice Zandvoort, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Gemeente Zandvoort en Bronsport, die de materialen voor een mooie prijs beschikbaar stelt.

Ballen, stoepkrijt en badminton
De pakketten bestaan uit allerlei sportmaterialen, zoals verschillende formaten ballen, een badmintonset, ballonnen, stoepkrijt en elastieken. Daarnaast krijgt het gezin een boekje met beweegkaarten. Hierin staan spelregels en leuke variaties om de spelletjes te spelen, samen of alleen. De materialen zijn handig voor de gymles op school, maar natuurlijk ook om thuis of in de tuin te spelen.

Online beweeglessen
Team Sportservice zendt ook wekelijks verschillende lessen uit via Facebook en YouTube. In deze lessen kunnen kinderen en volwassenen meedoen met de docent. Zo maken ze het thuis in beweging blijven leuk en laagdrempelig. Beweeg mee via: https://www.youtube.com/user/SportserviceNL

Neem bij vragen contact op met Danny Pieters van Team Sportservice Zandvoort via dpieterse@teamsportservice.nl of www.teamsportservice.nl/zandvoort.