HomeNieuws10.000 stappen over het Zandvoortse strand tijdens wandeling 55+’ers

10.000 stappen over het Zandvoortse strand tijdens wandeling 55+’ers

Op dinsdag 3 oktober 2012 konden Zandvoortse 55-plussers en andere geïnteresseerden gratis deelnemen aan een gezellige en sportieve strandwandeling. Sportservice Zandvoort organiseerde in samenwerking met de gemeente Zandvoort en het Jutters Museum in het kader van Zandvoort Actief! de’10.000 stappen van Zandvoort’.

De start van de wandeltocht over het strand was bij het nieuwe clubgebouw van de Watersportvereniging Zandvoort. Om 13.00 uur werd een groepje deelnemers welkom geheten door de medewerkers van Sportservice Zandvoort. Niet veel later werd gestart aan de wandeling, die ongeveer drie kwartier in beslag nam. Het Jutters Museum bleek een leuk tussenstation van de wandeling. Jutter Victor Bol vertelde daar interessante wetenswaardigheden over het Zandvoortse strand.

Bekijk alle foto’s hier.

10.000 stappenDe wandeling stond in het teken van 10.000 stappen, en was is niet zomaar. Om gezond te leven, zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met deze wandeling werden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen.

De afgelopen maand stond in het teken van ‘Politiek in beweging’. Dit was een actie van Zandvoort Actief! om politici en burgers uit Zandvoort op een aansprekende en laagdrempelige wijze inzicht te geven in het belang van een gezonde leefstijl, maar ook inzicht in hun eigen leefstijl. Verschillende politici en andere geïnteresseerden uit Zandvoort hebben een week lang hun stappen bijgehouden met een stappenteller.