HomeLokaal Sportakkoord Heemskerk en Castricum

Lokaal Sportakkoord Heemskerk en Castricum

In navolging op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is ondertekend, is er nu ook een lokaal Sportakkoord voor zowel de gemeente Heemskerk als de gemeente Castricum. In deze akkoorden hebben verschillende lokale partijen aangegeven actie te gaan ondernemen om meer inwoners in beweging te brengen. Door samen te werken worden nieuwe initiatieven opgezet.

Klik hier om naar het Sportakkoord van Heemskerk te gaan.
Klik
 hier om naar het Sportakkoord van Castricum te gaan.

De verschillende partners zijn samen begonnen met het uitvoeren van de concrete acties benoemd in de akkoorden. Wil je bijdragen aan een beschreven actie? Wil je een nieuwe actie toevoegen aan het huidige Sportakkoord? Zie je nóg meer mogelijkheden? We horen het graag!

Sportaanbieders krijgen hiernaast ook mogelijkheden om in de ontwikkeling van hun club te investeren. Denk hierbij aan opleidingen, workshops, masterclasses en verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport en veelal gratis aangeboden worden. De verenigingsadviseurs kijken samen met de Lokale Adviseur Sport welk aanbod aansluit bij de behoeften van de sportaanbieders. Laat het ons weten als jouw club zich op een bepaald punt wil gaan ontwikkelen, dan kijken wij welke mogelijkheden er voor jullie zijn!

Het komende half jaar worden de volgende inspiratiesessies aangeboden aan aanbieders:
4 inzichten over trainerschap – 5 oktober 2020
Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren! 

Gezonde sportomgeving – 3 november 2020
Alcohol, roken en gezondere keuzemogelijkheden qua eten en drinken. Wat vindt je als club belangrijk? en Hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat iedereen in de club daar achterstaat en meewerkt?

4 inzichten voor bestuurders – 17 november 2020
Voor bestuurders van verenigingen zijn de 4 inzichten ontwikkeld. Het is een tool die voor een bestuurder kan dienen als geheugensteun om te groeien in zijn of haar rol. De kracht van de workshop sit in het feit dat de verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen. Herkenbare en dagelijkse situaties komen aan bod, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt of de taken niet uit handen dúrft te geven. 

Het binden van jongens aan de sportvereniging – wordt ingepland; stuur een mail naar Joyce als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Heb je interesse in één van bovenstaande sessies, dan horen wij dit graag.

Wil je meer weten over het Sportakkoord in jouw gemeente? Neem dan contact op met Joyce van Tunen.