HomeSportakkoord ‘Castricum beweegt!’

Sportakkoord ‘Castricum beweegt!’

Klik hier om het sportakkoord ‘Castricum beweegt! 2020-2021’ te bekijken. Het sportakkoord zet in op drie actiethema’s.

 1. Versterking en vitalisering van sportaanbieders
 2. Sport voor specifieke doelgroepen
 3. Beweegvriendelijke leefomgeving voor jong en oud

Uitvoeringsbudget

Het is nu mogelijk om uitvoeringsbudget aan te vragen voor de acties die zijn opgenomen in het sportakkoord. Hier lees je meer over de voorwaarden en hoe je dit budget aan kunt vragen.

Nieuwe plannen

Het sportakkoord ‘Castricum beweegt!’ is niet in beton gegoten. Dat betekent dat nieuwe ideeën die bijdragen aan het bereiken van de ambities aangedragen kunnen worden. Heb je een goed idee waarbij je Castricum in beweging krijgt of waarbij je een aanbieder versterkt, neem dan contact op met Winnie Assendelft (06-11271205) om de mogelijkheden te bespreken.

Toegevoegde plannen

 1. Aandacht voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur met de actie Kies een club en het overzicht van sportaanbieders uit de gemeente Castricum op www.sportenbewegenincastricum.nl in lokale media. (maart 2022)
 2. Triatlon Castricum ontvangt een bijdrage om de triatlon te organiseren in tijden die financieel onzeker zijn voor sponsoren. (maart 2022)
 3. Pickleball is een nieuwe sport in Castricum. Er wordt een proefdag georganiseerd, waarna de sport wekelijkse beoefend kan worden. Interesse? Neem contact op via pickleballcastricum@gmail.com. (maart 2022)
 4. Inwoners met een licht verstandelijke beperking gaan kennismaken met diverse zwemsporten. Dit wordt in Zwembad De Witte Brug georganiseerd door Duin2Move. (maart 2022)
 5. Vitesse’22 viert hun 100-jarig jubileum onder andere door een 500m lange stormbaan te plaatsen. Ook niet-leden kunnen hier gebruik van maken. (maart 2022)
 6. Trainers en eerste spelers van Castricumse Rugby Club geven clinics aan scholen in de omgeving met als doel om leden te werven. (maart 2022)
 7. Net als in zomer 2021 worden sportaanbieders ondersteund bij het opstarten van activiteiten in de zomermaanden. Zij kunnen hiervoor een financiële bijdrage ontvangen vanuit het Sportakkoord. (maart 2022)
 8. Het Platform Sport Castricum organiseert een vitaliteitsdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. (december 2021)
 9. Frunsdansstudio start met dans=valpreventie. Danslessen op 3 verschillende niveaus (met rollator, zittend en staand) verminderen het valrisico van senioren. Er wordt samengewerkt met Welzijn Castricum en de ouderenbonden. (december 2021)
 10. Back2Football organiseert een laagdrempelige 6 vs 6 competitie die het hele jaar door gaat. Dit gebeurt op de velden van Vitesse’22. (december 2021)
 11. VV Meervogels’31 organiseert in de voorjaarsvakantie een LED toernooi voor jeugd uit Akersloot, Limmen en Castricum. (december 2021)
 12. Kindcentrum Paulusburgt gaat speelpleinkaarten inzetten om leerlingen zo actief mogelijk te laten zijn tijdens de pauzes. Deze kaarten bieden ideeën voor sport- en spel, met verschillende differentiatie-niveau’s. Ook andere basisscholen en BSO’s kunnen een aanvraag doen voor het aanschaffen van deze kaarten om een actieve invulling van de pauze’s te stimuleren. (oktober 2021)
 13. Volleybalvereniging Croonenburg gaat jeugdtrainingen aanbieden volgens de visie van het Athletic Skills Model. Om motorische vaardigheden verder te versterken worden 9 clinics van andere sporten aangeboden door lokale aanbieders (bijv. dansen, klimmen en judo). Dit zorgt voor meer plezier, meer creativiteit en minder blessures. (oktober 2021)
 14. Het Bonhoeffer college en het Jac P Thijsse college bieden extra sport en coaching aan zodat leerlingen vitaler worden en beter in hun vel komen te zitten. Met een bijdrage vanuit het sportakkoord schaffen zij sport- en spelmaterialen aan dat zij bij Team Breakpoint in gaan zetten. (oktober 2021)
 15. Twee trainers van volleybalvereniging Croonenburg worden opgeleid tot Athletic Skills Model (ASM)-instructeur. Tijdens train-de-trainer avonden zullen zij hun kennis verspreiden onder andere trainers. (oktober 2021)
 16. LR/PC Starrenburg gaat zich inzetten om nieuwe jeugdleden aan te trekken. Er worden extra lessen en activiteiten georganiseerd (onder andere passend bij een BIXIE-lidmaatschap). Jeugdleden worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen op het gebied van rijden, verzorging, omgang met het paard en vrijwilligerswerk. (juli 2021)
 17. Er wordt een bijdrage geleverd aan een watertappunt bij sportcentrum De Bloemen. Dit is een wens van de gebruikers van de nabijgelegen skatebaan. Naast skaters zullen ook scholieren, wandelaars en fietsers gebruik maken van dit duurzame initiatief dat aansluit bij het faciliteren van een gezonde leefstijl. (juli 2021)
 18. FC Castricum en andere geïnteresseerde verenigingen worden ondersteund bij het werven van vrijwilligers. Sportverenigingen met veel leden kunnen een jaar lang kosteloos gebruik maken van Taakie. Deze digitale assistent vrijwilligerszaken maakt het organiseren van vrijwilligerswerk bij de vereniging makkelijker en leuker. (juli 2021)
 19. Sportorganisaties die activiteiten aanbieden tijdens de Zomerboost-campagne kunnen een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten die zij maken voor het opzetten en uitvoeren van hun activiteiten. Zomerboost ondersteunt sportaanbieders bij het opzetten van aanbod in de zomer van 2021. Naast webinars, worden communicatie-middelen en een promotie-campagne aangeboden vanuit Team Sportservice. De financiële tegemoetkoming wordt gefinancierd vanuit het Castricumse sportakkoord. (mei 2021)