HomeValpreventieve beweeginterventies

Valpreventieve beweeginterventies

Op het Leefstijlloket heb je samen met de buurtsportcoach Leefstijl & Valpreventie in kaart gebracht of je een verhoogd risico heeft om te vallen. Indien je een matig verhoogd risico heeft, heeft de buurtsportcoach je naar een van de volgende trainingen verwezen:

Vallen Verleden Tijd – Een 5-weekse training van 2 keer per week voor inwoners van 65 jaar en ouder (die 15 minuten zonder hulpmiddel kunnen lopen). Deze training wordt gegeven door een fysiotherapeut en is er op gericht valgevaarlijke situaties te herkennen, valangst te verminderen en het activiteitenniveau en de balans te verbeteren.

InBalans – Een 13-weeks programma geschikt voor inwoners van 65 jaar en ouder, eventueel met hulpmiddel als een rollator of wandelstok. De eerste drie weken van dit programma volg je 1 keer per week een cursusbijeenkomst waar je informatie krijgt over gezond en vitaal ouder worden. Daarna volgt een 10-weekse training waarbij je 2 keer per week 1,5 uur een training volgt. De training is erop gericht uw balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

De volgende trainingen staan in Hilversum op de planning:

TrainingStartLocatiePlekken vrij?
Vallen Verleden Tijd6 mei 2024Hilversum ZuidoostJa
Vallen Verleden TijdJuni 2024Hilversum Zuid Ja
InBalans16 juli 2024Hilversum NoordwestJa
InBalansDatum volgt nogHilversum Zuidwest of OostJa
InBalansSeptember 2024Hilversumse Meent Ja

Meer informatie of mee doen met een training?

Wilt u meedoen aan een training? Of denkt u een verhoogd risico te hebben om te vallen? Meld je dan aan voor een valrisicotest op het Leefstijlloket met een van onze buurtsportcoaches!

Aanmelden valrisicotest