HomeNieuwsWii bowlen help ouderen in beweging!

Wii bowlen help ouderen in beweging!

In het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg is een nieuwe activiteit van start gegaan voor ouderen: Wii bowlen. De Nintendo Wii is een spelcomputer waarop je spellen kunt spelen door middel van lichaamsbewegingen. Zo kun je bijvoorbeeld bowlen zonder dat je een echte bowlingbal hoeft op te tillen. Hierdoor is het spelen op deze spelcomputer een laagdrempelige manier van bewegen.

Inmiddels hebben al meerdere buurtbewoners kennis gemaakt met deze activiteit. Sommigen kunnen het alleen en anderen laten zich een handje helpen door een andere deelnemer of de leiding. Eduard van Winsen, coördinator Buurtsportcoach, vindt dat een van de vele positieve effecten van deze activiteit: “Mensen helpen elkaar. Sociale vaardigheden en het bewegen worden gestimuleerd.”

 

Ook komen bowlen?

Het Wii bowlen vindt plaats op de woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur, inloop is vanaf 13.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eduard van Winsen, coördinator Buurtsportcoaches gemeente Wijdemeren, tel: 06 53 47 98 74 of per mail evanwinsen@sportservicehetgooi.nl. Wilt u meehelpen met de organisatie van deze activiteit? Dat kan. Geef u dan op via bovenstaande contactgegevens.