HomeNieuwsHoe inclusief is jouw sportclub?

Hoe inclusief is jouw sportclub?

Meisje voor spiegel in sportkleding en handprotese

Campagne ‘Welkom in de sport’

Meer dan 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport[1]. Helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Sportclubs kunnen juist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen we alle sportclubs in de regio ’t Gooi uit om te kijken naar de kansen die zij kunnen aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij de club.

De inclusiecheck

In hoeverre is een sportclub al inclusief? Is het bestuur van de club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit het aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Sportclubs kunnen de inclusiecheck doen via weeswelkomindesport.nl en ontdekken wat de club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen mogelijk te maken!

Over de campagne

De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd door de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze campagne daagt sportaanbieders uit om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

Vanuit de alliantie loopt de campagne tot 29 september. Als Team Sportservice zetten we deze campagne voort tot het einde van het jaar. We gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk sportclubs inclusief te krijgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Aangepast Sporten Alexandra Ochsendorf.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Klik hier voor meer informatie.

[1] Sportdeelname Index, oktober 2020, uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.