HomeNieuwsWandeling met boswachter Daan Eijben van Goois Natuurreservaat

Wandeling met boswachter Daan Eijben van Goois Natuurreservaat

wandeling zuiderheide hilversum boswachter daan eijben ron buisman goois natuurreservaat

Buurtsportcoach Wandelen, Ron Buisman, vertelt…

Donderdagmiddag 11 mei, 13.15 uur

Volgens Buienradar is het droog, maar ondertussen klettert de regen op het terras. Erg? Ja. Wel als je weet dat je om 14.00 uur met 12 mensen uit Hilversum gaat wandelen op de heide met de boswachter van Goois Natuurreservaat (GNR) Daan Eijben. Maar een echt buitenmens deinst hier niet voor terug. Ik trek mijn regenjas aan, pak nog een aantal paraplu’s en spring op mijn fiets naar Hilversum-Oost. Benieuwd wie er samen met mij alsnog in de regen komt wandelen…

Gelukkig! Vrijwel alle deelnemers die zich hadden aangemeld waren aanwezig en het was leuk om weer te merken hoe divers Hilversum kan zijn. Jong, oud, nieuw in Hilversum of al jaren bekend. Van alles wat. Na een inleiding van Daan en mij gingen we de Zuiderheide op.

Onze gesprekken gingen alle kanten op; haat en liefde voor de Amerikaanse Vogelkers, de drie soorten heide die je vindt, een lobje meer of minder als verschil tussen zomer- en wintereik, zand voor warmteminnaars, een grafheuvel die niet bedoeld is als picknickplek, geiten op wintervakantie in Frankrijk en grazers die precies het juiste niveau weten te vinden. Kortom er was in 1,5 uur genoeg te zien en te leren.

Bij terugkomst op de startplek konden de deelnemers dat een bijdrage aan GNR altijd welkom is, maar dat ook daar altijd plek is voor vrijwilligers die iets in de natuur willen doen. Bij Team Sportservice kunnen wij de deelnemers die door willen met wandelen of bewegen helpen met invullen van de mogelijkheden.

O ja, en die regen? Na de wandeling fietste ik terug, vond het warm en kon de regenjas weer uit.

Benieuwd naar de volgende wandelactiviteit?

Bekijk hier alle activiteiten in de agenda.