HomeNieuwsWandel mee met Miranda, buurstportcoach Wandelen

Wandel mee met Miranda, buurstportcoach Wandelen

Even voorstellen…

Mijn naam is Miranda Vernooij en ik werk sinds 2018 als buurtsportcoach 60+ en afgelopen jaar als buurtsportcoach Wandelen. Ik probeer zoveel mensen aan het bewegen te krijgen en vooral te laten ervaren wat voor positiviteit het geeft! 

“Wist je dat je met 5 km wandelen, bij een gewicht van 60kg, al 240 kilocalorieën verbruikt. Mooi meegenomen toch?”

Wandelen is té gek!

Mijn passie voor wandelen is vooral gekomen toen we met zijn allen binnen kwamen te zitten tijdens de corona tijd. Ik ervaarde hoe fijn het was om de buitenlucht in te ademen, de wind door mijn haren te voelen, en het groen van de natuur te zien. De voordelen dat het wandelen met zich meebrengt geeft mij nog meer energie.  

De voordelen van wandelen zijn o.a. spieren versterken, goed voor het geheugen, verhoogt de vitaminen D, geeft energie, slaapt beter, stimuleert de stofwisseling, verlaagt de kans op diabetes, versterkt je hart, helpt gewicht verliezen, en misschien wel het belangrijkste, het maakt je gelukkiger. Het geeft zoveel energie dat het mijn wekelijkse hobby is geworden.  

Mijn ervaring

Ik deel graag mijn passie met zoveel mogelijke mensen. Vandaar dat ik nu werkzaam ben als buurtsportcoach Wandelen. Zelf heb ik een aantal groepen opgezet die vanuit Lopes Dias (Noordoost) lopen. Daarnaast hebben we een mooie wandelkalender waarin heel veel mooie wandelinitiatieven zijn opgenomen. Er zijn dus genoeg groepen om je bij aan te sluiten.     

Ik ervaar bij mijn wandelgroepen dat ze elke keer weer blij worden van de wandeling en dat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan. We sluiten gezellig af met een kopje thee of koffie en hiermee geeft het tevens een sociaal karakter. Kom het zelf ervaren en wandel mee!

Sportieve groet, Miranda de buurtsportcoach!