HomeNieuwsWandel mee met Ellen, buurstportcoach Wandelen

Wandel mee met Ellen, buurstportcoach Wandelen

Even voorstellen…

Mijn naam is Ellen Steusel, wonend in Soest, maar met wortels in Hilversum van mijn vaders kant. Hij kent Hilversum op zijn duimpje en heeft mij vroeger veel verteld en geleerd over Hilversum. Het is mede daarom dat de stad mij aantrekt en ik mij thuis voel in Hilversum. Zelf heb ik er bijna 10 jaar gewoond en gewerkt. En sinds februari 2024 mag ik me weer begeven en bewegen in Hilversum. Het is mooi dat ik in mijn werk als buursportcoach Wandelen de stad en de inwoners nog beter leer kennen. Ik heb het stokje van mijn voorganger Ron overgenomen en ik sluit me bij zijn mooie woorden over wandelen aan.

“Hoe langzamer je beweegt, hoe meer je ziet! Dat vind ik dus het mooie aan wandelen. Je ziet meer, ervaart de seizoenen en al wandelend heb je met je wandelmaatje(s) mooie gesprekken.”

Sporten en bewegen in de buitenlucht geeft mij positieve energie zowel lichamelijk als mentaal. Het geeft me een gevoel van vitaliteit en vrijheid. Alleen wandelen is fijn, maar in een groep is leuker. Je bent samen, je leert elkaar beter kennen, elkaar te stimuleren en het biedt een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Ik word er heel blij en enthousiast van.

De groei van wandelen

Binnen Team Sportservice ’t Gooi wandel ik met een aantal wandelgroepen in Hilversum. De wandelgroepen kan je terug vinden op de wandelkalender van Hilversum. Als begeleider van die wandelgroepen merk ik dat de deelnemers groeien in het wandelen. Ze lopen sneller, langer en voor een aantal wordt het een hobby zodat ze ineens allerlei leuke wandeltochten gaan doen met elkaar of zich inschrijven voor wandelevenementen.

Wandelen is voor iedereen!

Wanneer je wilt beginnen met wandelen is het helemaal niet nodig om met dure spullen of complexe apps aan de wandel te gaan. Een paar schoenen die heerlijk lopen is genoeg. Wat wel belangrijk is om een route te nemen die boeiend is en je nieuwe dingen laat zien. Hiervoor kun je onder andere deze site van het wandelnetwerk gebruiken.

Alvast een fijne wandeling en uiteraard welkom in een van onze wandelgroepen!