HomeNieuwsSuccesvolle wandelactie tijdens Wereld Diabetes Dag

Succesvolle wandelactie tijdens Wereld Diabetes Dag

Op 14 november was het Wereld Diabetes Dag. Op deze dag riep de Bas van de Goor Foundation samen met partners Menzis en Novo Nordisk zoveel mogelijk mensen op om in beweging te komen. Dit deden zij door middel van de actie Half Uurtje Door Je BuurtjeEn dat was een succes! Meer dan 11.000 Nederlanders liepen die dag een halfuurtje door hun eigen buurtjeMet dit initiatief wordt op een leuke én gezonde manier aandacht gevraagd voor de strijd tegen diabetes en overgewicht. 

“Een innovatieve manier om ondanks de coronamaatregelen toch met duizenden deelnemers tegelijk in beweging te zijn,” aldus initiatiefnemer Bas van de Goor. 

Uiteraard liepen Team Sportservice ’t Gooi, buurtsportcoaches Hilversum en de buurtsportcoaches uit Wijdemeren ook mee op deze dag! Bekijk hier de compilatie video.

Nationale Diabetes Challenge 2021
De Nationale Diabetes Challenge is een landelijk leefstijlprogramma van de Bas van de Goor Foundation waarbij deelnemers de positieve effecten van bewegen ervaren. Samen met hun zorgverlener, buurtsportcoach of welzijnsprofessional wordt één keer per week samen gewandeld. Onderzoek laat zien dat de deelnemers na het programma 20 weken te hebben gevolgd, zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Hopelijk kan deze challenge in het voorjaar van 2021 weer van start gaan. 

Voor de deelnemende locaties en meer informatie kijk op de website van de Nationale Diabetes Challenge. 

Naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de regiocoördinator aangepast sporten Alexandra Ochsendorf.