HomeNieuwsHelpende en wandelende ‘voetjes’ gezocht!

Helpende en wandelende ‘voetjes’ gezocht!

Ook in 2024 gaat Wijdemeren aan de wandel tijdens de Wandelchallenge. Team Sportservice in Wijdemeren organiseert samen met Gezond Wijdemeren de Wandelchallenge. Vanaf begin mei, 20 weken lang, wandelen buurtsportcoaches en vrijwilligers elke week samen met een groep deelnemers in de buurt.  

De Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. De Challenge is ooit begonnen als evenement voor mensen met diabetes maar staat open voor iedereen voor wie bewegen een meerwaarde kan hebben. Daarom benoemen wij het ook de Wandelchallenge Wijdemeren. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig.  

Het programma van de Wandelchallenge

Op maandag 13 mei start de Wandelchallenge in Loosdrecht en een week later op dinsdag 21 mei starten de wandelgroepen in Kortenhoef en Nederhorst den Berg. De begeleiders houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3km of 5km. Wij zorgen voor een veilige beweegomgeving en sluiten de Wandelchallenge op een feestelijke manier af. 

Helpende ‘voetjes’ gezocht

Om de deelnemers op een veilig manier te laten wandelen zijn wij voor dit jaar op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger begeleid je een wandelgroep in 1 van de kernen. Per wandelgroep lopen er twee vrijwilligers mee. Als vrijwilliger hoef je geen specifieke ervaring of achtergrond te hebben, het belangrijkste is dat je plezier hebt in wandelen. 

Lijkt het je leuk om een aantal keer een groep te begeleiden en daarnaast zelf gezellig mee te wandelen? Meld je aan bij Carlo Koelewijn, buurtsportcoach Team Sportservice Wijdemeren, via ckoelewijn@teamsportservice.nl. 

Doe mee en help ons de Wandelchallenge Wijdemeren tot een succes te maken!

Meer informatie

Meer informatie vind je in de agenda op www.teamsportservice.nl/gooi of neem contact op met Carlo Koelewijn via ckoelewijn@teamsportservice.nl of 06 – 37 17 95 45