HomeNieuwsVragenlijst BeweegKuur

Vragenlijst BeweegKuur

Er zijn veel mensen met overgewicht en/of diabetes. Voor deze mensen zijn wij op zoek naar laagdrempelig sport- en beweegaanbod.

De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met obesitas en mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2. Mensen die in aanmerking komen voor de BeweegKuur, krijgen van hun huisarts een BeweegKuur recept voorgeschreven. Een BeweegKuur duurt maximaal een jaar. Deelnemers worden vanuit de eerstelijn begeleid naar een gezondere actievere leefstijl. Het doel is dat mensen zelfstandig gaan bewegen in de wijk. Behalve de huisarts, de leefstijladviseur, de diëtist en indien nodig de fysio-/oefentherapeut spelen daarom ook sport- en beweegaanbieders in de wijk een belangrijke rol.

Mocht u als sportaanbieder een rol van betekenis kunnen spelen voor deze doelgroep, vul dan de vragenlijst in door op onderstaande link te klikken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gieneke Zandbergen, gzandbergen@sportservicenoordholland.nl of per telefoon (035) 692 16 23.