HomeNieuwsVolwassenenfonds Sport & Cultuur maakt het verschil

Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt het verschil

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Geen geld thuis voor sport of een creatieve hobby? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Deelnemen aan sport of creatieve activiteiten zorgt o.a. voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen. 

Volwassenenfonds: een verschil kunnen maken

In 2020 is het Volwassenfonds opgericht door Ellis van der Weerden, directeur-bestuurder van Team Sportservice. Onder meer ook de uitvoeringsorganisatie voor het Jeugdfonds sport & cultuur. ‘Ik zie iedere dag wat sport en bewegen met mensen doet. Toen er uit onze organisatie steeds vaker de vraag kwam of we niet hetzelfde voor volwassenen konden doen als voor kinderen, heb ik besloten om het Volwassenfonds Sport & Cultuur op te richten. Ik ben ontzettend trots dat we hiermee een verschil kunnen maken voor volwassenen die leven in armoede”, aldus Ellis.

Armoede in Nederland

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Door de gevolgen van de coronacrisis zal dit aantal alleen maar stijgen. Inmiddels zijn er al 9 gemeenten in Nederland aangehaakt bij het Volwassenenfonds. Daar kunnen mensen dus al een sport- of culturele activiteit doen via het fonds. In januari 2021 sluiten er nog weer een aantal gemeenten aan. We hopen in 2021 zo nog veel meer mensen te kunnen laten profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur!

Factsheet Volwassenenfonds

Weet jij hoeveel aanvragen er dit jaar zijn goedgekeurd via het Volwassenenfonds? Of ben je benieuwd naar de top 3 culturele- en sportactiviteiten die worden gekozen? En wie onze intermediairs zijn? Bekijk dan hier het factsheet van het Volwassenenfonds voor de cijfers t/m oktober 2020.

Meer informatie

Meer weten wat het Volwassenenfonds kan betekenen of hoe je als gemeente of intermediair kan aanhaken? Kijk dan op www.volwassenfonds.nl. Of neem contact op met de coördinatoren van Noord-Holland via Noord-holland@volwassenenfonds.nl