HomeNieuwsBlijf voetballen met de Voetbalacademie 

Blijf voetballen met de Voetbalacademie 

Het is voor veel mensen een uitdaging om tijdens de lockdown voldoende te blijven bewegen. Voor de jeugd brengen de buurtsportcoaches van Bink hier verandering in. Dit doen ze door middel van de Voetbalacademie. 

De Voetbalacademie

Samen met zes Hilversumse voetbalclubs (Victoria, Wasmeer, Olympia, BZC ‘13, Althuis en ‘t Gooi) zijn de buurtsportcoaches dit online initiatief gestart. Via de Voetbalacademie kunnen de jonge voetballers werken aan hun voetbalskills. Dit gebeurt op een kwalitatief goede manier. Elke vier weken komt er wekelijks een filmpje online waarin een techniek wordt besproken door een clubtrainer en een aantal jeugdspelers. Deze reeks van vier werken wordt afgesloten met een challenge. Volgens buurtsportcoach Danny zijn de oefeningen gemakkelijk buiten uit te voeren.  

Online bewegen

De buurtsportcoaches van Bink zijn al sinds het begin van de lockdown druk bezig met het opzetten van online content, en met succes! Speciaal voor de Voetbalacademie heeft de gemeente Hilversum aangegeven het te willen professionaliseren. Met behulp van de clubs kan dit succes minstens een jaar worden voortgezet.  

Wil jij jouw voetbalskills verbeteren via de online Voetbalacademie? Houd dan de Facebook van @BuurtsportcoachesHilversum in de gaten en doe mee!