HomeNieuwsVive les Boules!

Vive les Boules!

Een groep senioren heeft op donderdag 24 september een sportieve middag beleefd op de Jeu de Boulesbanen van Bar des Boules in Hilversum. De Buurtsportcoaches voor 60-plussers Laura, Anouck en Miranda hebben deze middag mogelijk gemaakt in samenwerking met Pétanque Club De Gooiers. De vier banen op het Stationsplein stonden in het teken van de Franse Jeu de Boules.

Nationale Sportweek

De Jeu de Boules middag werd georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek. Tijdens deze week werd er door heel Nederland veel georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te sporten en bewegen. Zo ook in Hilversum!

Voor ieder niveau

Het deelnemersveld was zeer divers. De deelnemers die het spel nog niet eerder gespeeld hadden, werden begeleid door instructeurs John en André van Pétanque Club De Gooiers. Voor hen was het een leuke kennismaking met Jeu de Boules.

“Geweldig om die vragende, oplettende koppies te zijn bij de uitleg van de Jeu de Boules spelregels. Vooral als ze het eenmaal doorkrijgen en zien hoe het werkt. Dan komt het echte fanatisme en de blijdschap naar boven. Wat was het een geslaagde middag!” vertelt Buurtsportcoach Miranda.

Veilig thuis

Na afloop kregen de deelnemers een lekker glaasje appelcider en werd er genoten van de bitterballen. De mensen uit het nabijgelegen St. Joseph werden aan het einde van de middag weer veilig terug gebracht door HilverTours.