HomeNieuwsMaak kennis met… Victor Buteröwe

Maak kennis met… Victor Buteröwe

victor buteröwe intervieuw

Victor Buteröwe is sinds februari gestart als regiocoördinator aangepast sporten in ’t Gooi. Vanuit het kantoor van in Vianen en op locatie in de gemeenten, zet hij zich in inwoners optimaal te helpen en te ondersteunen bij het sport- en beweegaanbod in de buurt. Hij stelt zich graag aan jullie voor: 

“Als kleine jongen ben ik opgegroeid in het prachtige Twente, waar sport centraal stond in ons gezin. Mijn vader speelde topniveau handbal, mijn moeder basketbalde, en mijn broer kon aardig voetballen. Ik koos echter voor individuele sporten. Atletiek was mijn eerste keuze, en al snel kwam daar langebaanschaatsen bij om ook in de winter actief te blijven. Op mijn 16e maakte ik de overstap naar teamsport en koos ik voor hockey, omdat al mijn vriendjes dat al deden.

Tegenwoordig is van het fanatieke sporten weinig overgebleven. Paddelen met vrienden heeft het niveau van ‘Sjaak Zwart wandelvoetbal’ en het sporten in de sportschool schiet er vaak bij in. Alleen als de skivakantie nadert, ben ik fanatiek in de gym om goed voorbereid van de pistes te kunnen.

Na mijn studie ben ik als revalidatie- en performance trainer gaan werken bij Sport Medisch Centrum FysioGym en FC Twente in Enschede. Hier werkte ik met langdurig geblesseerde spelers van FC Twente en in de avonduren in de gym met bewoners van omliggende woongroepen. Samen met een revalidatiecentrum hebben we een vervolgtraject opgezet voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Vijftien jaar later mag ik binnen het aangepast sporten voor de gemeenten in ’t Gooi beide doelgroepen bedienen, evenals anderen die een beroep op ons doen. Of dit nu in een adviserende rol is of juist tijdens sportevenementen, het is ontzettend plezierig om mij voor deze doelgroep in te zetten.

Negen jaar geleden ben ik voor de liefde naar Amsterdam verhuisd, waar ik een geweldige tijd heb gehad met mijn vriendin Elsbeth en onze vrienden. Bij SMC Fysiomed heb ik met veel plezier gewerkt en menig BN-er proberen fit te houden. Inmiddels woon ik alweer een paar jaar in het mooie Utrecht, een stad die je ’s ochtends wekt met de geur van Douwe Egberts koffie en waar de Domtoren weer in volle glorie over de stad waakt na de restauratie. Nieuwe stad nieuwe kansen en zo kwam ik in mijn zoektocht deze u mooie functie tegen. 

Vanuit ons kantoor in Vianen en op locatie in de gemeenten zal ik mij samen met jullie maximaal inzetten voor onze gezamenlijke doelen en wensen.”    

Groet,
Victor

Meer weten over aangepast sporten?

Neem contact op met Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten via vbuterowe@teamsportservice.nl.