HomeNieuwsVacature: Buurtsportcoach 60+ Hilversumse Meent

Vacature: Buurtsportcoach 60+ Hilversumse Meent

De Stichting Hilversumse Meent (SHM) is per 1 februari 2023 op zoek naar een enthousiaste en energieke buurtsportcoach 60+ voor 12 uur per week. De aanstelling is op ZZP basis.

Buurtsportcoach 60+
12 uur per week
Gemeente Hilversum – Wijk Hilversumse Meent

Wat ga je doen
Je bent actief in de gemeente Hilversum als één van de drie buurtsportcoaches 60+. Je bent het centrale aanspreekpunt in de wijk op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen voor de leeftijdsgroep 60 jaar en ouder. Jouw focuswijk is Hilversumse Meent. Als buurtsportcoach vervul je een schakelfunctie tussen inwoners en professionals. Je brengt vraag en aanbod dichter bij elkaar. De buurtsportcoach 60+ helpt de Hilversumse 60-plusser om gezond en fit ouder te worden.

Breng jij mensen graag in beweging? Kan jij goed luisteren en inleven in mensen van 60 jaar en ouder? Ben je een verbinder met organisatorisch vermogen? Dan zoeken we jou!

Taken en verantwoordelijkheden

Het doel is inwoners van 60 jaar en ouder die niet of nauwelijks bewegen, meer in beweging te brengen.

 1. Je adviseert op gebied van positieve en gezonde leefstijl. Je enthousiasmeert en informeert over activiteiten, geeft beweegadvies en helpt aansluiting te vinden bij passend sport- en beweegaanbod. Hiermee draag je niet alleen bij aan de fysieke fitheid van inwoners, maar ook aan de voorkoming van eenzaamheid en sociaal isolement. Daarbij werk je samen met de eerstelijnszorg, de buurtsportcoach voor Jeugd, maatschappelijke partners, de regiomedewerker aangepast sporten en seniorenorganisaties.
 2. Je ondersteunt sport- en beweegaanbieders bij het continueren, toegankelijk maken en opzetten van sport- en beweegaanbod voor 60-plussers. Regelmatig bezoek je de aanbieders, leert de activiteiten kennen, onderhoudt contact met de lesgevers, brengt het aanbod onder de aandacht en ondersteunt bij nieuwe initiatieven.
 3. Je organiseert sport- en beweegactiviteiten op basis van vraag en aanbod in de wijk. Bij vraag naar niet bestaand beweegaanbod, onderzoek je de mogelijkheden dit aanbod te creëren. Dit doe je in afstemming met bestaande aanbieders.
 4. Je vormt een beeld van de wijk: bewoners, ontmoetingsplekken, voorzieningen voor ouderen, events, etc. Je hebt oog voor ontwikkelingen in de wijk en speelt in op deze ontwikkelingen als het de leeftijdsgroep 60 jaar of ouder betreft, of adresseert het bij samenwerkende partners.
 5. Middels promotie en voorlichting informeer je de doelgroep in de wijk over aanbod, de mogelijkheden tot beweegadvies of begeleiding. Hierbij behoort het maken en verspreiden van communicatiemiddelen (aankondigingen, artikelen, media, etc.).
 6. Je schrijft het (tussentijdse) evaluatieverslag en hebt inbreng in het jaarlijks werkplan.
 7. Je neemt deel aan werkoverleggen, gemeentelijke bijeenkomsten en landelijke buurtsportcoach dagen.

Dit breng jij mee

 • Je werkt op ZZP basis en hebt een relevant sport- en/of bewegingsdiploma (Sport en Bewegen, Sportkunde, ALO, Lobos, Beweging voor ouderen, Galm docent, etc.).
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het geven en ontwikkelen van bewegingslessen aan mensen van 60 jaar en ouder.
 • Je bent geïnteresseerd en hebt aandacht en inlevingsvermogen voor mensen van 60 jaar en ouder. Jij weet hen te stimuleren en helpen ontwikkelen.
 • Je kennis en inzicht in bewegingsvormen is voldoende om een geschikte gesprekspartner te zijn voor beweegaanbieders en met hen samen te werken.
 • Voor het onder de aandacht brengen van jouw rol als buurtsportcoach heb je de juiste vaardigheden (communicatief, schriftelijk, inlevingsvermogen, omgevingsbewust).
 • Je hebt een sterk organiserend vermogen: vooruitkijken, plannen, organiseren, evalueren.
 • Flexibiliteit is voor jou van zelfsprekend. Je neemt initiatief, bent professioneel en handelt zelfstandig.
 • Het is een pré als jij woont in of netwerk hebt in de (omgeving van) Hilversumse Meent.

Waar kom je terecht?

De Hilversumse Meent is een wijk van de gemeente Hilversum met ongeveer 4.100 inwoners. De ligging buiten Hilversum en Bussum, midden in de natuur, maakt de Meent tot een unieke wijk waar het prettig wonen is. De Stichting Hilversumse Meent, volledig bestaand uit vrijwilligers, behartigt als onafhankelijke wijkorganisatie de belangen van de bewoners in Hilversumse Meent. De stichting ondersteunt bij de werkzaamheden van de buurtsportcoach. Wij stellen faciliteiten en communicatiekanalen ter beschikking, helpen bij het ontwikkelen van activiteiten en evalueren regelmatig samen het beleid, werkzaamheden en ontwikkeling daarvan.

Als buurtsportcoach krijg je een aanstelling op ZZP basis. Het bruto uurtarief is maximaal € 35,00 (excl. btw). Dit bedrag hangt samen, en is afhankelijk van, de door de gemeente te ontvangen subsidie. De Stichting Hilversumse Meent (SHM) vraagt jaarlijks bij de gemeente subsidie aan die de inzet van buurtsportcoaches mogelijk maakt. Team Sportservice ‘t Gooi heeft daarbij een verbindende, adviserende en coördinerende rol. Naast een financiële vergoeding ontvang je ook een telefoon en laptop in bruikleen voor de uitvoer van jouw taken als buurtsportcoach.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze functie? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Stuur dan je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar Rob de Graeve van de Stichting Hilversumse Meent (bestuur@hilversumsemeent.nl) en Yvonne van Langen van Team Sportservice (yvanlangen@teamsportservice.nl).

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Rob de Graeve, bestuurslid van de SHM via 06-21183482

De uiterste reactie datum is 9 januari 2023. Gesprekken vinden plaats in de week van 16 januari. Een VOG en referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.