HomeNieuwsUpdate renovatie en nieuwbouw AV Zuidwal

Update renovatie en nieuwbouw AV Zuidwal

Update renovatie atletiekbaan AV Zuidwal

Vorig jaar heeft de gemeente Huizen besloten om op de atletiek baan van AV Zuidwal een grote renovatie te plannen. In oktober 2018 is de vereniging begonnen met het ontmantelen van de baan en in januari 2019 is de renovatie officieel van start gegaan. De volledige 400m baan is inmiddels weggehaald en wordt nu laagje voor laagje weer opgebouwd. Alle atletiek onderdelen worden vervangen en er wordt een speciaal deel toegevoegd zodat de atleten kunnen inlopen rondom de baan.

Op dit moment traint de LB groep (atleten met een lichamelijke beperking) op de baan van atletiek vereniging Tempo in Bussum. Zo kunnen de sporters ondanks de renovatie toch nog door blijven trainen.

De oplevering van de nieuwe baan zal eind mei dit jaar plaatsvinden. Op zaterdag 7 september staat de openingswedstrijd gepland. Op die feestelijke dag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor alle leden van de AV Zuidwal.

Nieuwbouw sporthal

Naast het renoveren van de atletiekbaan wordt er ook een nieuwe sporthal op het complex gebouwd. Zo kunnen de groep atleten van de LB groep ’s winters of bij slecht weer ook binnen doortrainen. Door middel van subsidie en sponsoring is deze mooie vernieuwing tot stand gekomen waarbij heel veel leden zich hard voor hebben ingezet. Ook de sporthal zal op zaterdag 8 september geopend worden. Op deze feestelijk dag worden alle sponsoren, organisaties en mensen die een grote bijdrage aan de renovatie hebben geleverd, uitgenodigd.

Foto: Willem Kaspers

Overzicht wedstrijden

Bij de komende wedstrijden zullen LB atleten van AV Zuidwal in actie komen:

  • Zaterdag 13 april: NSGK cup in Rotterdam. (Wedstrijd voor Race Run atleten uit heel Nederland)
  • Zaterdag 7 september: Openingswedstrijd, AV Zuidwal
  • Zaterdag 4 oktober: Clubksmpioenschappen, AV Zuidwal
  • Zondag 12 oktober: Werp vijfkamp, AV Zuidwal

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de renovatie en de bouw van de nieuwe sporthal? Bekijk de foto’s hier.