HomeNieuwsTijden snackvrije zones in Hilversum verruimd

Tijden snackvrije zones in Hilversum verruimd

hinkelpad op een schoolplein

De gemeente Hilversum maakt een gezonde start van het nieuwe jaar. De gemeente heeft namelijk besloten om de tijden van de snackvrije zones rondom middelbare scholen met het award ‘Gezonde School’ te verruimen. Vanaf nu is het tussen 09.00 en 17.00 uur verboden om binnen 250 meter van de hoofdingang eten en drinken te verkopen.  

Snackvrije zones

Begin 2021 werden de snackvrije zones ingevoerd. Tussen 11.00 en 17.00 uur had iedere middelbare school met het award ‘Gezonde School’ een snackvrije zone. Deze tijden worden in 2022 dus verruimd. Momenteel betreft dit de omgeving van het Hilfertsheem college, Mozarthof, Comenius College, Lucent College, de Gooise Praktijkschool, Groot Goylant en het ROC locatie Arenapark.  

Gezonde omgeving

De uitbreiding van deze maatregel sluit goed aan bij het Lokale Preventieakkoord van de gemeente Hilversum. Daarnaast sluit het aan bij de ambitie van JOGG-Hilversum om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Snackvrije zones zorgen voor minder verleiding tot ongezond eten.  

JOGG-Hilversum

Samen met de GGD en de Gezonde School adviseur, zetten de JOGG-regisseurs van Hilversum zich actief in om zoveel mogelijk scholen in Hilversum met het Gezonde School programma te laten starten. Hoe meer scholen met het award ‘Gezonde School’, hoe meer snackvrije zones.  

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf via aochsendorf@teamsportservice.nl of 06 11421327.