HomeNieuwsFeestelijke (her)start van The Daily Mile op De Wijde Blik

Feestelijke (her)start van The Daily Mile op De Wijde Blik

Kinderen rennen door de finishboog van ballonnen

Net voor de opmars van COVID-19, was Kindcentrum De Wijde Blik in Kerkelanden enthousiast begonnen aan The Daily Mile. The Daily Mile is een dagelijkse onderbreking van de lesdag gedurende 15 minuten. Waarbij de kinderen in hun eigen tempo een rondje rennen of joggen. De impact is enorm, niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaat vooruit. Een belangrijk initiatief om weer op te pakken, zodra dit mogelijk is. Op vrijdag 5 november was dit moment daar. Samen met de leerkrachten van De Wijde Blik, heeft JOGG-Hilversum een feestelijke (her)start georganiseerd. Annette Wolthers, wethouder Onderwijs, was aanwezig.  

“Heerlijk om The Daily Mile nieuw leven in de blazen”

Aan het einde van de schooldag legden de leerlingen van De Wijde Blik het parcours af op het grasveld bij de school. Ieder op zijn of haar eigen tempo. De grote glimlach op de gezichten van de leerlingen aan het einde van het parcour toen ze onder de kleurrijke ballonboog doorkwamen, was een mooi aanzicht. Wethouder Onderwijs, Annette Wolthers, liep met de kinderen mee en sloot The Daily Mile samen met de kinderen en ouders af. “Het was een fantastische opening. Heerlijk om zo het belangrijke initiatief The Daily Mile nieuw leven in te blazen!” aldus directeur Nick-Homan Dijkstra. Vanaf deze week gaan de klassen zelf weer aan de slag met The Daily Mile 

Wil jij als school ook starten of wil je meer informatie over The Daily Mile? Neem contact op met JOGG-regisseur Rianne Schaap.