HomeNieuwsTerugblik op Boost je zomer

Terugblik op Boost je zomer

Twee jongens in het skatepark

Op donderdagmiddag 19 augustus hebben wij het zes weken durende zomerprogramma ‘Boost je zomer’ afgesloten. Dit project had als doel om de Hilversumse jeugd tijdens de zomervakantie in beweging en contact te krijgen door middel van sportieve activiteiten.

De skate/step en hiphop clinic bij De Oude Haven waren de laatste op rij. Eerder op het programma stonden activiteiten als panna knock out, een wheelieclinic, kickboksen, bootcamp, Archery Tag en Tik Tokdance. Deze activiteiten zijn in samenwerking met lokale sportaanbieders en de gemeente Hilversum mogelijk gemaakt.

Sporten, smoothie en gratis drinkenwater

Naast de twee toffe clinics, kon de jeugd tijdens de afsluiter een smoothie bij elkaar fietsen op de smoothiefiets en met de gratis Drinkwaterbidons water halen bij het watertappunt. Dit is mogelijk gemaakt door JOGG-Hilversum. Karin Walters, wethouder Zorg en Welzijn, kwam bij onze activiteiten kijken en heeft ook haar eigen smoothie bij elkaar gefietst. “Het is fijn dat jongeren na een lange saaie coronaperiode nu weer samen dingen kunnen ondernemen. Eerder dit jaar bleek in gesprekken met hen dat hier een grote behoefte aan was. We zijn erg blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers”, vertelt Karin.

Enthousiaste deelnemers

Ondanks de lage opkomst bij de meeste sportieve activiteiten, blijkt de deelnemende jeugd enthousiast over het aanbod. Over het Panna Knock Out toernooi zei een jongen van 10 bijvoorbeeld: “Mama, dit was de leukste middag van de vakantie!” Deelnemers van de clinic Archery Tag zeiden: “Wij gaan zelf ook een pijl en boog kopen”. Tot slot vroegen de enthousiastelingen bij het Cruyff Court Noord of de Panna Knock Out pro’s er volgende week weer zijn.

Activeren van de jeugd is uitdagend

Uit een analyse van de online communicatiecampagne die in samenwerking met de gemeente is opgetuigd, blijkt dat een groot deel van de doelgroep bereikt is. Het daadwerkelijk activeren bleek echter uitdagender. Mogelijke verklaringen kunnen zijn dat de coronawerkelijkheid in de tussentijd sterk is veranderd ten opzichte van het moment dat de behoefte bij de jongeren is gepeild. Daarnaast zijn voor de versoepelingen deze zomervakantie meer jongeren op vakantie gegaan. De samenwerkende partijen gaven ook toe dat het activeren van jongeren in het algemeen een uitdaging is.