HomeNieuwsTeam Sportservice bij zonovergoten editie van Hilversum Actief

Team Sportservice bij zonovergoten editie van Hilversum Actief

Op 2 april was er een frisse, maar zonovergoten editie van Hilversum Actief, waarbij ook Team Sportservice en de Bink buurtsportcoaches uiteraard aanwezig waren. Bij de gezamenlijke marktkraam konden mensen van jong tot oud terecht voor informatie over bewegen, gezonde voeding en over het gevarieerde aanbod van de Hilversumse buurtsportcoaches. Zo hebben de Bink buurtsportcoaches een gratis sportprogramma voor alle kinderen tussen de 2 en 18 jaar en helpen de buurtsportcoaches voor senioren mensen om ook op hogere leeftijd fit te blijven.

Buurtsportcoach Wandelen Miranda Vernooij was aanwezig om mensen te informeren over de voordelen van wandelen. Wandelen is namelijk geschikt voor bijna iedereen, het is toegankelijk én heeft veel gezondheidsvoordelen. Onder het motto ‘Heel Hilversum Wandelt’ het zetten de buurtsportcoaches Wandelen zich in om zoveel mogelijk inwoners van Hilversum aan het wandelen krijgen. En buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Biko Blommestein nam tijdens een interactieve workshop de geïnteresseerden mee in de wereld van leefstijl, positieve gezondheid en de Leefstijlloketten van Hilversum.

JOGG-regisseur Natasja Netten stond met de populaire smoothiefiets bij de kraam én op het centrale podium, waar de kinderen in de rij stonden om hun eigen smoothie te trappen. En omdat bewegen goed is voor iedereen, maar het met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet altijd makkelijk is om een sportactiviteit te vinden die geschikt én leuk is, was ook regiocoördinator Aangepast Sporten aanwezig voor advies. Het rolstoelparcours op het marktplein werd in elk geval veelvuldig gebruikt.

We kijken terug op een succesvol Hilversum Actief. De volgende editie van Hilversum Actief is op zondag 17 september 2023.

Meer informatie over Hilversum Actief