HomeNieuwsHét grootste voetbaltoernooi van Nederland is terug 

Hét grootste voetbaltoernooi van Nederland is terug 

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland waarbij plezier in het spel, respect en gelijkheid centraal staan. Het toernooi is voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool en focust op meer sporten, meer oog voor elkaar, meer bewegen én meer ontmoeten. Door het hele land worden er zo’n 100 lokale voorrondes gespeeld. In Hilversum is dat op Cruyff Court Davy Klaassen. 

Meer dan alleen doelpunten

Tijdens de Streetwise Cup spelen de teams 6 tegen 6 en kun je meer dan alleen doelpunten scoren. Er staat namelijk nog een prijs op het spel; de Respect Award. Deze award is voor het team dat zich het sportiefst gedraagt. Om het thema respect nog meer lading te geven, tekenen ook alle aanvoerders tijdens de openingsceremonie de respectvlag, geven alle teams elkaar een hand voor elke wedstrijd en hanteren we de 14 regels van Johan Cruijff. 

De Streetwise Cup in Hilversum

In Hilversum organiseren de buurtsportcoaches van Bink, in samenwerking met de gemeente Hilversum en Versa Welzijn de lokale voorrondes op 22 maart (jongens) en 29 maart (meisjes) op Cruyff Court Davy Klaassen (Harry Banninkstraat 2, Hilversum). Om 12.45 uur opent wethouder Sport, Karin van Hunnik, het toernooi. Vanaf 13.00 uur worden de poulewedstrijden gespeeld. De winnaars van de voorrondes gaan door naar landelijke kwartfinale (tussen 3 en 14 mei 2023).