HomeNieuwsStart Diabetes in Beweging

Start Diabetes in Beweging

Wandelgroepen voor mensen met (pre)diabetes van start!

Vanaf 24 april starten in Hilversum vier wandelgroepen van Diabetes in Beweging. Hiermee krijgen mensen met (een verhoogd risico op) diabetes een unieke kans om te werken aan hun gezondheid. De vier wandelgroepen lopen vanuit de Gooise Atletiek Club, Wijkcentrum Lopes Dias, de Kolhornseweg en Wijkcentrum St. Joseph. Je kunt nog meedoen!

Bas van de Goor, oud olympisch volleyballer, is blij met het initiatief in Hilversum.

“Wij vinden het super dat we met deze vier groepen wekelijks gaan wandelen. Onder begeleiding van enthousiaste buurtsportcoaches en zorgverleners bespreken zij thema’s zoals bewegen, gezonde voeding, ontspanning en slaap. De professionals geven daarnaast eenvoudige tips hoe je gezonder kan leven en bewegen. Wij weten vanuit onze ervaring bij de Bas van de Goor Foundation dat wandelen veel goeds kan brengen.”

Meer bewegen, minder medicatie

Heb je diabetes type 2? Komt diabetes voor in de familie? Of heb je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of cholesterol? Dan is Diabetes in Beweging misschien iets voor jou. Volgens kaderarts Mariska Brinkers levert wandelen namelijk veel op.

“Naast dat je je er fitter door voelt, blijft ook je bloedsuikerspiegel beter op peil. Daarnaast ontwikkel je een gezonde gewoonte om meer te bewegen. Met als gevolg dat je misschien wel minder medicijnen nodig hebt. Daarnaast is het vooral gezellig om samen te wandelen. Om deze redenen, en nog meer, is het zeker de moeite om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen.”

Bijzondere samenwerking

Het initiatief is een samenwerking tussen de Bas van de Goor Foundation, de Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken, gemeente Hilversum, eerstelijns wijkorganisaties in Hilversum, Team Sportservice ’t Gooi en Zilveren Kruis. Met dit programma en deze unieke samenwerking zetten de huisartsen, gemeente en zorgverzekeraar een eerste stap om de zorg te ontlasten met een afgestemd beweeg- en leefstijlaanbod in de wijk. Door te werken aan een gezondere en actievere leefstijl hebben mensen met diabetes of een verhoogde kans op diabetes uiteindelijk minder zorg nodig. Kaderarts Mariska Brinkers:

“Als je diabetes of prediabetes hebt, kunnen bewegen en een gezonde leefstijl ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder medicatie nodig hebt en minder vaak naar de huisarts of praktijkondersteuner hoeft. Dat is positief voor zowel de deelnemers als de zorgverleners.”

Wandelgroepen in Hilversum

Vanaf 24 april wordt er op vier plekken in Hilversum gewandeld

DAG & TIJDLOCATIEOVERIG
Hilversum OostMaandag om 11.00 uurWijkcentrum St. Joseph
Hilversum NoordoostDonderdag om 13.00 uurWijkcentrum Lopes Diaslet op: de wandelingen starten een paar keer om 15.30 uur
Hilversum ZuidoostMaandag om 16.30 uurGooise Atletiek Club
Hilversum ZuidwestMaandag om 16.30 uurKolhornseweg

Vragen?

Voor meer informatie over het initiatief of aanmelden voor een wandelgroep, ga je naar www.diabetesinbeweging.nl. Of neem contact op met Marije Meijer van Bas van Goor Foundation.

Marije Meijer
Communicatiemanager
marije@bvdgf.org
06 19 13 85 76

 

Fotocredits: Ronald Hoogendoorn