HomeNieuwsSportnetwerkbijeenkomst Sportakkoord Wijdemeren

Sportnetwerkbijeenkomst Sportakkoord Wijdemeren

Op 28 november waren er zo’n 20 sportaanbieders aanwezig bij de Sportnetwerkbijeenkomst Wijdemeren. Tijdens de bijeenkomst stond het lokaal Sportakkoord en het inspireren van sportaanbieders centraal.

Nog 40.000 in kas!

Ine Klösters, de sportformateur van Wijdemeren, vertelde dat er is nog veel geld in de kas zit om iedereen in Wijdemeren in beweging te krijgen. Van de 80.000 euro is slechts 36.500 euro opgemaakt. Er ligt dus nog 40.000 euro klaar. Voorwaarde is wel dat je sportactiviteit voor iedereen bedoeld is, lid of geen lid, jong, oud, met en zonder beperking.

Na de opening van Ine Klösters. Was het de beurt aan de nieuwe wethouder Sport Maarten Hoelscher. De wethouder legde de nadruk op de sociaal- maatschappelijke waarde van sport en bewegen. Zoals de sociale binding, het tegengaan van overgewicht en het bevorderen van de kwaliteit van het leven. De wethouder hoopte dat het Sportakkoord met alle verenigingen in de zes dorpen een stevige partner wordt voor de gemeente Wijdemeren.

Ikigai

‘Wil je als vereniging iets veranderen? Dat vraagt om visie, belang, plan middelen en competenties.’

‘Verbindelaar’ Lobke Mentrop is samen met de sportaanbieders opzoek gegaan naar hun ‘Ikigai’. Je passie, je droom en je missie als persoon of als organisatie. Ikigai is een Japans concept dat staat voor jouw innerlijke drijfsfeer. Vervolgens is iedereen in groepjes uiteengegaan om te overleggen welke samenwerkingen er mogelijk zijn.

Contact

Heb jij een idee om Wijdemeren in beweging te krijgen en ben je opzoek naar ondersteuning? Neem dan contact op met De Sportcirkels van Wijdemeren.