HomeNieuwsSportieve dag voor leerlingen speciaal onderwijs in Hilversum

Sportieve dag voor leerlingen speciaal onderwijs in Hilversum

touwtrekken sportdag gac

Voetballen, kickboksen, hockeyen, zeilen, knotshockey, schuiftafeltennis en fietsen voor een smoothie. De leerlingen van drie speciaal onderwijs-scholen: de Trappenberg, Mozarthof en de Klimop konden hun geluk niet op tijdens de sportdag bij GAC Hilversum.

Op de atletiekbaan van de GAC in Hilversum beleven de leerlingen een heerlijke dag. Wethouder Jacqueline Kalk opent de sportdag met een welkomstwoordje en geeft de laatste peptalk voor de kinderen van start gaan. De zon schijnt en de kinderen hebben er zin in!

De sportdag wordt georganiseerd door Team Sportservice. “Wij doen dit ieder jaar”, vertelt Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten van ‘t Gooi. “De insteek is om het sportaanbod in de regio onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Docenten krijgen zo ook een goed beeld van wat het aanbod is.”

Tijdens de sportdag is er aan het einde van de dag geen winnaar. Het is vooral de bedoeling, aldus Buteröwe, om ‘lekker mee te doen’ en kennismaken met de verschillende sporten. “De participatiegraad omhoog krijgen, zoals dat dan heet. Op zich zijn er voldoende verenigingen waar deze kinderen kunnen sporten. Vooral het vervoer regelen is lastig. Daarover zijn wij met betrokken partijen in gesprek.”

Dankzij Nike kregen alle leerlingen een mooie rugzak en een bal mee naar huis als aandenken aan deze sportieve dag.

jongen fietst op smoothiefiets   Nike tassen bij sportdag gac

Bedankt!

Gooise Atletiek Vereniging | Sportschool Burning Heart | ASC Hilversum Hurricanes | Sailability | Hockeyclub Laren | Nike

Meer informatie over aangepast sporten in Hilversum? Neem contact op met Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten in Hilversum, via 06 – 31 02 21 77 of vbuterowe@teamsportservice.nl.