HomeNieuwsSpannende voorronde van Streetwise cup op het Cruyff Court Hilversum!

Spannende voorronde van Streetwise cup op het Cruyff Court Hilversum!

Afgelopen woensdag, 23 maart, vond de voorronde van de Streetwise cup plaats op het Cruyff Court aan de Stephansonlaan in Hilversum. Tien teams, bestaande uit leerlingen uit groep 7/8 van diverse Hilversumse basisscholen streden mee om de titel. Ook deed er één team vanuit de BSO van Bink kinderopvang Mirakel mee. De winnaar van dit toernooi mag Hilversum vertegenwoordigen in de regiofinale.  

Respect en sportiviteit centraal

Bij elk Cruyff Court en Schoolplein14 wereldwijd hangen ‘De 14 regels van Johan Cruijff’. Dit zijn gedragsregels waar iedereen zich aan dient te houden en elkaar op kan aanspreken. Ook tijdens deze dag stond respect en sportiviteit centraal. 

De Streetwise cup

Na de openingsceremonie met alle aanvoerders, gaf wethouder Floris Voorink het startsein voor het toernooi. In de pauzes konden de deelnemers zich weer opladen met een flesje water en stuk fruit bij de JOGG-Hilversum tafel te halen. Dit is door een mooie samenwerking met Jumbo Van Dam & Schoonhoven mogelijk gemaakt. De finale werd gespeeld tussen de Fabritiusschool en BSO Mirakel, waarbij uiteindelijk de Fabritiusschool er met de winst vandoor ging. Hiermee heeft de school zich geplaatst voor de regiofinale later dit jaar.  

Woensdag 30 maart zijn de meidenteams aan de beurt. De organisatie van dit toernooi ligt wederom in handen van Versa Welzijn en BINK buurtsportcoaches.