HomeNieuwsSnackvrije zones rondom middelbare scholen

Snackvrije zones rondom middelbare scholen

Dat is goed nieuws! Bij scholen van het voortgezet onderwijs met de award ‘Gezonde Schoolkantine’ mag in de directe omgeving geen eten en drinken meer worden verkocht. Tussen 11:00 en 17:00 wordt het verboden om dit binnen 250 meter vanaf de hoofdingang te verkopen. Dit is door de gemeente Hilversum besloten en gaat vanaf 26 januari in.  

Gezonde leefomgeving

Deze ontwikkeling sluit aan bij het coalitieakkoord 2018-2022.  Preventie van roken, alcoholgebruik en overgewicht bij de leerlingen op het voortgezet onderwijs zijn belangrijke aandachtspuntenDe snackvrije zones dragen bij aan een gezondere levensstijl van deze jongeren. Hilversum besteedt veel aandacht aan de gezonde leefomgeving. Als JOGG-regisseur binnen de gemeente ben ik ontzettend blij met dit besluit. Het is een mooie stap naar het gezonder maken van de leefomgeving van de jeugd, aldus JOGG-regisseur Alexandra van Team Sportservice.

Gezonde Schoolkantine

De award ‘Gezonde Schoolkantine’ wordt toegekend aan scholen binnen het voortgezet onderwijs die een eigen gezonde schoolkantine hebben. Afhankelijk van de aanpassingen, wordt de Gezonde Kantineschaal in het zilver of goud uitgereikt. Een belangrijk award, want zo laat een school zien dat een gezonde levensstijl wordt gestimuleerd.

Ben jij benieuwd hoe jouw school deze award kan krijgen? Neem dan contact op met één van onze JOGG-regisseurs.