HomeNieuwsSinging in the rain met ‘Diabetes in Beweging’

Singing in the rain met ‘Diabetes in Beweging’

Op 8 mei zijn wij in samenwerking met de Bas van der Goor Foundation van start gegaan met het project ‘Diabetes in Beweging’. Het doel van dit project is om met een totaalaanpak van bewegen, gezondheids- en dieetadvies diabetes (of het risico daarop) terug te dringen. 

Hiervoor wandelen onze buurtsportcoaches Wandelen met 4 groepen op verschillende dagen en tijden een uur lang met een groep in de omgeving van Hilversum. Een van de buurtsportcoaches is de vaste begeleider en daarnaast loopt er vaak een diëtiste en een praktijkondersteuner mee. Buurtsportcoach Wandelen, Ron Buisman, vertelt er graag meer over:

‘En zo liep ik dan op maandag 31 juli met mijn groep richting Anna’s Hoeve. Kijken wat de natuurontwikkeling daar allemaal veranderd heeft. Ondertussen wandelden we niet alleen, maar deden we ook oefeningen om te werken aan spierkracht en coördinatie. Tijdens het wandelen spraken mijn deelnemers met de diëtiste over voeding en leefstijl en hoe je daar beter mee om kon gaan. 

Maar het hoogtepunt van de wandeling was dit keer de regen. Water onder, boven en overal. Ik heb waterdichte wandelschoenen, maar als het water er van boven in loopt, dan houd het op. En dat was bij de deelnemers niet anders. Uiteindelijk werd het een kwestie van blijven lachen, doorlopen en achteraf zeggen: “Dat hebben we toch maar mooi gedaan!!”

Wandel mee!

Wil jij net als Ron Buisman en zijn wandelgroep beginnen met wandelen? Neem contact op met Ron Buisman, buurtsportcoach Wandelen in Hilversum, via rbuisman@teamsportservice.nl of 06 – 53 87 92 55.