HomeNieuwsMooie samenwerking vervangt koek door fruit

Mooie samenwerking vervangt koek door fruit

Kinderen en samenwerkingspartners eten fruit

Iedere maandagmiddag organiseert Versa Welzijn jeugdactiviteiten in de Hilversumse Meent. Hier wordt steeds meer aandacht besteed aan een gezonde leefstijl. Dankzij een mooie samenwerking met de Albert Heijn Hilversumse Meent, eten de kinderen nu fruit in plaats van koekjes tijdens de activiteit. De samenwerking zit nog in een pilotfase en deze loopt tot aan de zomervakantie.

Het kon veel gezonder

Het idee ontstond bij buurtsportcoach Anouck Dingemans. Eerder kregen de kinderen elke week een koekje bij een sportieve activiteit. Volgens Anouck kon dit veel gezonder. “De Kruisdam bevindt zich naast de Albert Heijn Hilversumse Meent en zo werd al gauw de link gelegd. Eigenaar Gijs van Rijn was akkoord met de samenwerking. Sindsdien zorgt Nick van Melsen wekelijks voor een gevarieerd aanbod in fruit”, vertelt Anouck enthousiast.

Volgens Demi Neerings, begeleider vanuit Versa Welzijn, is dit een hele mooie stap om de kinderen meer bewustzijn bij te brengen over gezonde voeding. “De eerste weken werd er nog gevraagd naar koekjes, maar inmiddels weten de kinderen niet beter en wordt er heerlijk gesmuld van het groente en fruit”, aldus Demi.

JOGG-Hilversum

JOGG-Hilversum ondersteunt dit mooie intiatief in de Hilversumse Meent. Het doel van JOGG-Hilversum is een omgeving creëren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. Interesse of meer weten? Neem contact op met JOGG-regisseur Rianne Schaap, rschaap@teamsportservice.nl of 06-29371277.