HomeNieuwsPreventieakkoord Hilversum is ondertekend

Preventieakkoord Hilversum is ondertekend

partners die preventieakkoord ondertekenen

Een gezonde leefstijl voor iedereen

Dat is de ambitie waar de gemeente Hilversum en dertien (zorg)organisaties, waaronder wijzelf, zich de komende drie jaar hard voor gaan maken.  

Nationaal Preventieakkoord

De afspraken komen voort uit het Nationaal Preventieakkoord, dat in 2018 is opgesteld met als doel een gezonder Nederland in 2040. Dit plan richt zich op drie thema’s: roken, alcohol en bewegen. Met het Lokaal Preventieakkoord heeft Hilversum nu gevolg gegeven aan de oproep vanuit Den Haag. 

Lokaal Preventieakkoord

De lokale afspraken zijn opgesteld en ondertekend. Naast de gemeente Hilversum en Team Sportservice ’t Gooi hebben de volgende organisaties hun handtekening gezet: GGD, Tergooi, GNR, gezondheidscentrum Casa Cura, JOGG-Hilversum, OREC, RHOGO, SEHZ, SEZ, Versa Welzijn en het Zilveren Kruis.  

Samen wordt de komende jaren gewerkt aan twee ambities:

  1. Inwoners vroegtijdig ondersteunen met een gezonde leefstijl.
  2. Actief inzetten als JOGG-gemeente. Het streven is om kinderen en jongeren in een gezonde (groene) omgeving te laten opgroeien.  

Om deze ambities te verwezenlijken zijn vier routes uitgezet.

  1. Promoten van gezond gedrag.
  2. Bevorderen van een gezonde leefstijl met behulp van onder meer de ‘gecombineerde leefstijlinterventie’ (GLI). Deze interventie wordt vanuit de basisverzekering vergoed.
  3. Inzetten op allerlei wandelactiviteiten, zoals de Hilversum Wandelchallenge. Dit gebeurt via Heel Hilversum wandelt. 
  4. JOGG versterken en richten op ‘kinderen en gezonde leefomgeving’. In beide gevallen is de uitvoering in handen van de buurtsportcoaches en JOGG-regisseurs. 

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met coördinator Femke Roest.