HomeNieuws12 nieuwe aanwinsten!

12 nieuwe aanwinsten!

Opleidingscursus wandelbegeleider Team Sportservice 't Gooi

Wandelen doe je natuurlijk zelf. Het ene been voor het andere en dan gewoon doorgaan. Voor veel mensen is het toch een prettig idee als er een begeleider meeloopt die de weg weet, leuke plekjes kan laten zien en weet wat te doen als er iets misgaat. Een wandelbegeleider kan je worden als je flink wat wandelervaring hebt, het leuk vindt om het initiatief te nemen en belangstelling hebt voor je medewandelaars in de groep.

Naast je gevoel en ervaring is het ook belangrijk de nodige kennis te hebben. Hoe bouw ik een training op? Hoe zit het met kleding en schoenen? Waar moet ik aan denken bij veiligheid? Wat doe ik bij een calamiteit? En hoe zorg ik ervoor dat het voor iedereen in de groep een fijne ervaring is?

Daarom organiseerden wij, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KWBN), voor een groep enthousiaste Hilversumse wandelaars van organisaties als de Wandelchallenge en Senver op zaterdag 27 mei een opleidingsdag Wandelbegeleider. Met 12 enthousiaste wandelaars kwamen wij bij elkaar om onder leiding van docent Wanda Catsman onze theoretische basis te verbreden.

Alle aspecten kwamen langs. En niet alleen in theorie, maar ook in de praktijkwandelingen in de omgeving van Jagtlust en Gooilust. Als groep konden we meteen aan de slag met de theorie en konden we ook onze eigen ervaringen uitwisselen. Behalve kennis neem je ook weer nieuwe ideeën mee.

Met deze opleidingsdag hebben we ook een basis gelegd voor de invulling van Heel Hilversum Wandelt. Met meer begeleiders kunnen ook meer groepen zelfstandig aan het wandelen krijgen in Hilversum.

opleidingsdag wandelbegeleider op zondag 27 mei