HomeNieuwsOpleiding tot G-voetbalcoach volgen?

Opleiding tot G-voetbalcoach volgen?

Bij voetbalclub NVC Naarden staat inclusiviteit hoog in het vaandel, en dat geldt zeker voor hun G-voetbalafdeling. Met momenteel 45 spelers verdeeld over 4 teams en de ambitie om verder te groeien, is de club op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de spelers te begeleiden en de afdeling verder uit te bouwen. 

Voetbal is voor iedereen bij NVC G-voetbal, waar kinderen en jongvolwassenen vanaf 6 jaar de kans krijgen om te voetballen, ongeacht hun achtergrond of uitdagingen. Of het nu gaat om een lichamelijke of verstandelijke beperking, een zintuiglijke uitdaging, Autisme Spectrum Stoornis, ADHD, of andere obstakels, bij NVC wordt niemand buitenspel gezet.

De opleiding

Om de vrijwilligers te ondersteunen en hen de nodige kennis te verschaffen, biedt de club een gratis opleiding aan: de opleiding G-voetbalcoach. Deze opleiding, verdeeld over een opleidings- en een ervaringsdeel, stelt vrijwilligers in staat om effectief te trainen en coachen, rekening houdend met de behoeften van spelers met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. 

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van elk drie uur, waarbij deelnemers essentiële vaardigheden leren, zoals het begrijpen van de impact van voetbal op spelers met beperkingen, het inspelen op hun behoeften, trainingstechnieken en veiligheidsaspecten. Het ervaringsdeel omvat een stageperiode van 10 uur bij een G-voetbalteam, waarbij de vrijwilliger praktijkervaring opdoet onder begeleiding van een gediplomeerde trainer of begeleider. De studiebelasting is minimaal 40 uur, inclusief zelfstudie en het uitvoeren van opdrachten via de digitale leeromgeving. Deelnemers die aan de gestelde eisen voldoen, ontvangen een certificaat als erkenning van hun inzet en verworven vaardigheden. 

Aanmelden?

Heb jij een passie voor voetbal en wil je bijdragen aan de voetbalontwikkeling van jonge spelers met beperkingen? Neem dan contact op met Linda Raatjes via g-voetbal@sv-nvc.nl en ontdek hoe jij als vrijwilliger het verschil kunt maken bij NVC G-voetbal.