HomeNieuwsOpening watertappunt en groene schoolplein Avonturijn

Opening watertappunt en groene schoolplein Avonturijn

wethouder spreekt de kinderen toe

In de week van 7 tot en met 11 juni was het de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit is een landelijk initiatief vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Voor JOGG-Hilversum een extra speciale week, want dit jaar is Hilversum vijf jaar een JOGG-gemeente. Dit hebben we gevierd met mooie, gezonde activiteiten.

Opening samen met de wethouder Sport

Eén van de bijzondere momenten was de opening van het watertappunt en het groene schoolplein bij Avonturijn Hilversum. Het hele schoolplein was versierd met slingers. De slingers voor het watertappunt en de wiebelbrug werden door Floris Voorink (wethouder Sport) en twee leerlingen van de school doorgeknipt. Na het knippen van de lintjes, ging de wethouder als eerste over de wiebelbrug. Eén klas keek mee vanaf het schoolplein en de rest volgden het spektakel via een livestream.

Water tappen met de Drinkwater bidon

Na de opening kwam elke klas om de beurt naar buiten om een gratis Drinkwaterbidon te vullen met het water uit het nieuwe watertappunt. Deze bidons waren geregeld door JOGG-Hilversum, naar aanleiding van het JOGG-thema ‘water’. De groepen 4 en 5 waren al goed op de hoogte van het belang van water drinken, want JOGG-regisseur Rianne had voorafgaand aan de opening aan deze klassen een les Gezonde Voeding gegeven.

Groen schoolplein heeft al effect

Volgens de directrice van de Avonturijn zorgt het groene plein er meteen voor dat kinderen anders spelen. Ze merkt dat er minder conflicten zijn en er optimaal gebruik wordt gemaakt van het plein. Samen met het verse water dat vanaf nu altijd beschikbaar is, kunnen de kinderen onbezorgd en fijn spelen op het schoolplein!

JOGG-Hilversum

Het doel van JOGG-Hilversum is een omgeving creëren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen onze JOGG-regisseurs Rianne Schaap (rschaap@teamsportservice.nl) of Femke Roest (froest@teamsportservice.nl).