HomeNieuwsKom je ook naar de sportieve opening van de HOV busbaan?

Kom je ook naar de sportieve opening van de HOV busbaan?

Zaterdag 10 december (12.00-15.00 uur) wordt de nieuwe busbaan geopend bij de Wilhelminastraat (naast Hilversum CS). Voor de grote en kleine hardlopers is er een feestelijke Busbaan Run van 1,5 km of 5 km. Trek dus je sportieve schoenen aan en kom hardlopen op deze unieke locatie!

Op zaterdag 6 augustus opende we de Alexiatunnel. Nu is het de beurt aan de nieuwe HOV busbaan. Deze busbaan loopt van het busstation tot de A27 en heeft één halte bij het Tergooi ziekenhuis/ Van Linschotenlaan. Op de busbaan rijden straks alleen bussen en hulpdiensten zoals brandweer en ambulance. Hierdoor kan je er ook in de spits op rekenen dat de bussen op tijd komen en zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse, omdat zij geen opstoppingen hebben door overig verkeer in Hilversum.

Genoeg te doen voor iedereen!

Na de Busbaan Run zijn er meer activiteiten voor jong en oud. Zo kan je op een treintje stappen en een rondrit maken vanaf de Wilhelminastraat tot aan Weg over Anna’s Hoeve. Wil je liever zelf rijden? Dan staan er ook elektrische choppers en kickbikes voor je klaar om mee over de busbaan te gaan. Natuurlijk mag je ook wandelen of met je eigen fiets, skatebord of step een rondje maken.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden voor de Busbaan Run, kijk op www.busbaanrun.nl. We zien je graag zaterdag 10 december!