HomeNieuwsOok gezonde tussendoortjes tijdens Avondvierdaagse Hilversum

Ook gezonde tussendoortjes tijdens Avondvierdaagse Hilversum

Van dinsdag 4 t/m 7 juni vond de 72ste editie van de Avondvierdaagse plaats in Hilversum. Sportpark Crailoo was wederom de startlocatie van het vierdaagse wandelfestijn. Helaas moest de organisatie beslissen om de route van 10 en 15 kilometer te schrappen, vanwege het noodweer. Iedereen heeft daarom de route van 5 kilometer afgelegd. Dit jaar deden er maar liefst 2500 wandelaars mee aan de avondvierdaagse.

Gezonde tussendoortjes
Tijdens de avondvierdaagse was er ook aandacht voor gezonde voeding. Zo werden er op Sportpark Crailoo ook zakjes komkommer en flesjes water verkocht. Daarnaast werd er op dinsdagavond langs de route ook een stuk fruit uitgedeeld door Hoogvliet en stonden de medewerkers van de Albert Heijn op vrijdagavond langs de route klaar. De appels werden enthousiast in ontvangst genomen door de wandelaars.

Wist je dat?
De helft van de ouders vindt dat er te veel snoep wordt uitgedeeld tijdens de Avondvierdaagse. Dit is gebleken uit onderzoek in opdracht van Albert Heijn en Vitens. Daarbij geeft één op de vijf ouders aan dat ze de kinderen snoep meegeven voor de avondvierdaagse vanwege de sociale druk.

JOGG-Hilversum
De gemeente Hilversum is sinds 2016 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), een landelijke stichting die subsidie ontvangt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen met gemeenten, landelijke partners en professionals in het hele land streven de JOGG gemeenten naar een samenleving waarin de omgeving van een kind ingericht is op gezond gedrag. Een omgeving waarin de gezonde keuze voor kinderen weer de normaalste zaak van de wereld is. Meer weten over JOGG? Hier kun je meer informatie vinden over de JOGG aanpak.