HomeNieuwsNieuwe watertappunten mogelijk in Hilversum!

Nieuwe watertappunten mogelijk in Hilversum!

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) geeft uitvoering aan een van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord door het stimuleren van de aanleg van 1000 nieuwe watertappunten in Nederland.
De subsidieregeling duurt twee jaar, waarbij de overheid driekwart van de kosten voor scholen in het primair onderwijs zal vergoeden. Het overige deel moeten de scholen in Nederland zelf vergoeden of een samenwerking aangaan met de gemeente en buurtverenigingen.

“Met 1000 watertaps op schoolpleinen die ook na schooltijd beschikbaar zijn voor de buurt maken we een mooie concrete stap vooruit in het terugdringen van overgewicht. Veel schoolpleinen worden ook na schooltijd gebruikt om te spelen en te sporten.
Met een watertap wordt het voor spelende kinderen veel aantrekkelijker om daar water te drinken en dan snel door te voetballen. In plaats van naar de supermarkt te gaan voor een blikje.”

Goed nieuws voor basisscholen in Hilversum!

In Hilversum is besloten dat de gemeente de overige kosten voor de realisatie van het nieuwe watertappunt voor haar rekening neemt, mits de schoolpleinen openbaar toegankelijk zijn. De subsidieregeling wordt binnenkort bekend gemaakt, waarbij de basisscholen zelf de aanvraag kunnen indienen. Meer informatie? Neem contact op met de JOGG-regisseur Hilversum.