HomeNieuwsNetwerkbijeenkomst ‘Heel Hilversum Wandelt’

Netwerkbijeenkomst ‘Heel Hilversum Wandelt’

Op woensdag 18 oktober organiseerden de buursportcoaches Wandelen een netwerkbijeenkomst voor alle wandelpartners in Hilversum. Er werd creatief nagedacht en actief gewandeld. Het doel van de bijeenkomst was om de samenwerking tussen de verschillende partijen te versterken en creatieve manieren te bedenken hoe we met elkaar kunnen bijdragen aan de ambitie ‘Heel Hilversum Wandelt.

Samen kunnen we het!

“Eerlijk gezegd… In het Engels klinkt ‘samen kunnen we het’ misschien krachtiger. ‘Together we can!’. Maar de betekenis blijft hetzelfde en dat is het belangrijkste; samen kom je ergens.”
– buurtsportcoach Wandelen Ron

Woensdagmiddag, om 13.30 uur, druppelden de eerste gasten al binnen. De buurtsportcoaches hadden een prachtige locatie gevonden, namelijk de Infoschuur ’t Gooi. Een gezamenlijke ruimte voor (publieks)activiteiten gericht op natuur, landschap, duurzaamheid en erfgoed. Betrokken organisaties bij natuurbeheer in het Gooi treffen elkaar hier regelmatig en de Infoschuur ligt pal aan de natuurbrug die de natuur met elkaar verbindt.

De middag begon met een creatieve sessie, onder leiding van Start2Create. Hoe brengen wij Hilversum in beweging en in welke vorm? Er kwamen verschillende creatieve ideeën op tafel, namelijk een walking dinner, spaarkaarten voor culturele of sportieve uitjes en niet te vergeten meer buitenonderwijs.

“De ideeën zijn nog groen en moeten rijpen. Daar gaan we de komende tijd mee verder”.

  
Na de creatieve sessie was het tijd om de benen te laten spreken. Onder begeleiding van GNR Boswachter John Didderen gingen alle deelnemers de natuur in tussen heide en Spanderswoud om de effecten van verbinding in de praktijk mee te maken.

“Wat we daar met z’n allen van kunnen leren? Voor verbinding moet je willen samenwerken en geduld hebben. Als het lukt is alles weer een stukje mooier“, aldus buurtsportcoach Wandelen Ron. “Met deze samenkomst hebben we weer een stap gezet in het kader van Heel Hilversum Wandelt”.