HomeNieuwsNationale Valpreventieweek: Blijf fit en mobiel

Nationale Valpreventieweek: Blijf fit en mobiel

Valpreventie Wijdemeren

Iedereen wil actief en zelfredzaam blijven. Veroudering van het lichaam is echter een gegeven waar niemand aan ontkomt. Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem bij ouderen. Gemiddeld elke vijf minuten komt een oudere op de eerstehulpafdeling na een valongeval. Vanwege corona zitten mensen meer en vaker thuis. Minder in beweging zijn, kan het risico op vallen vergroten.

Valpreventieweek

Maandag 28 september t/m zondag 4 oktober 2020, is de jaarlijkse Valpreventieweek. Dit is de week waarin extra aandacht wordt besteed aan valpreventie. Dit onder leiding van VeiligheidNL, partners en lokale (zorg)professionals. ‘Blijf fit en mobiel. Beweeg dagelijks en train uw evenwicht en spierkracht’ aldus VeiligheidNL.

Vraag het een professional

Weet u hoe groot uw risico is om te vallen? Vraag het een zorgverlener. In Wijdemeren kunt u op meerdere locaties terecht voor ondersteuning en advies. Denk aan ondersteuning voor problemen met balans, lopen en spierkracht, valangst en de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Bij een aantal verzekeraars wordt ondersteuning vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Hieronder een aantal professionals bij wie u terecht kan. Met wie neemt u contact op?

Valrisico Analyse

Met een valanalyse schatten we samen het risico in en ontvangt u persoonlijk advies. Het is de hele valpreventieweek mogelijk een afspraak te maken voor een gratis valanalyse. Na de valpreventieweek kunt u ook bij Anne en Demi terecht.
Thuiszorg Oefentherapie, Anne Krijnen & Demi Klomp. Locatie: Ankeveen, Kortenhoef, ’s Graveland.Contact: (06) 11 31 22 52 / info@thuiszorgoefentherapie.nl

Val(risico)analyse en training

Door middel van een 1-op-1 interventie doen wij een multifactoriële screening op valrisico bij ouderen. Met een korte valrisicotest stellen wij vast of u een verhoogd valrisico heeft. Bij een verhoogd valrisico volgt een uitgebreide screening met behulp van de valanalyse. Hieruit voort komen adviezen en doorverwijsmogelijkheden op maat. Eventueel gericht op ziektebeelden, bijvoorbeeld ziekte van Parkinson, osteoporose, CVA, geriatrie en kwetsbaarheid.
Fysio Inovum, Johanna Schuurman. Locatie: Kortenhoef, Loosdrecht, ‘s Graveland
Contact: (035) 58 88 492 / fysio@inovum.nl

Individuele training

Met een onderzoek gericht op balans, mobiliteit en kracht, kijken we welke individuele training u nodig heeft.
Fysiotherapie Practicum Nederhorst, Martie Hansen
Locatie: Nederhorst den Berg. Contact: (0294) 25 38 38 / salus.fysiocare@gmail.com

60+ Beweegcoach

Wilt u graag meer in beweging komen? In Wijdemeren kunt u meedoen aan diverse beweegactiviteiten. Bij Beweegcoach, Beppie van de Bunt, kunt u terecht voor een persoonlijk beweegadvies. Contact: (06) 31 59 58 47 / b.vandebunt@inovum.nl