HomeNieuwsMoestuinieren op De Lorentzschool

Moestuinieren op De Lorentzschool

Kinderen aan het moestuinieren

Ontdekken hoe voedsel groeit en verbinding maken met de natuur, daarvoor is een moestuin de perfecte tool. Op basisschool De Lorentzschool in Hilversum is het vergroenen en gezonder maken van het schoolplein in volle gang. Een moestuin kan daarbij dus niet ontbreken.

Moestuindocent

Gedurende het schooljaar krijgen de kinderen les van moestuindocent Monique van Bussel. Dit gebeurt volgens een tuinplan van de moestuin en met de volgende uitspraak van Hippocrates als inspiratiebron: “laat voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn voedsel”. Dit wordt mede ondersteund door Urban farming 035.

Alles over moestuinieren

Elke week zijn de leerlingen van groep 3 tot en met 8 bezig met het kweken en verzorgen van de groenten. De grond wordt bemest, zaadjes gezaaid en groenten verzorgd. Hierbij wordt kennisgemaakt met verschillende groenten en handelingen die tijdens het moestuinieren nodig zijn, zoals bemesten, soorten gereedschap en het geven van water.

Aandachtig aan de slag

De moestuin verbetert de houding van kinderen tegenover gezond en duurzaam voedsel. Volgens Hans Klein (conciërge van basisschool De Lorentzschool) vinden de leerlingen het een leuke ervaring om het hele proces van zaaien, oogsten tot aan het koken mee te maken. “Tijdens de uitleg luisteren ze aandachtig en ze genieten van het buiten bezig zijn”, aldus Hans.

Meer informatie

Wil je ook op jouw kinderopvang of school aan de slag met moestuinieren of één van de andere gezonde leefstijl thema’s? Neem dan voor meer informatie contact op met JOGG-regisseur Rianne Schaap, via rschaap@teamsportservice.nl.